Ce trebuie să facem pentru a scăpa de sindromul de oboseală cronică. Care sunt plantele care alungă această afecţiune

Ce trebuie să facem pentru a scăpa de sindromul de oboseală cronică. Care sunt plantele care alungă această afecţiune

Foto: Shutterstock

Medicii ne avertizează că tot mai multe persoane sunt afectate de sindromul de oboseală cronică, o afecţiune care uneori persistă mai mult de şase luni. Femeile, în comparaţie cu bărbaţii, sunt de patru ori mai predispuse la şoc.

Specialiştii susţin că în această perioadă trebuie să urmăm o dietă echilibrată, susţinută de un aport de nutrienţi, pentru refacerea metabolismului şi sistemului imunitar. Putem trece cu uşurinţă peste oboseala cronică şi stresul de zi cu zi şi cu ajutorul plantelor.
 
„Alimentaţia incorectă ne poate afecta metabolismul energetic, iar din această cauză putem avea un deficit de nutrienţi. În momentul în care oboseala persită mai mult de şase luni, atunci cu siguranţă pot apărea migrene, tulburări de memorie, insomnii, migrene, depresii sau alergii. Avem obligaţia să tragem un semnal de alarmă pentru reducerea riscului instalării sindromului de oboseală cronică. Este adevărat că anumite plante consumate ne pot ajuta să trecem peste această afecţiune. Oboseala cornică apare de cele mai multe ori în rândul persoanelor cu vârste între 20 şi 50 de ani“, a spus medicul Andrei Boboc.
 
Plantele care ne ajută când suntem obosiţi:
 
- Sunătoarea ne ajută să avem o stare de spirit pozitivă. Înainte să vreţi să consumaţi această plantă pe termen lung este indicat să consultaţi un medic. Poate avea efecte secundare: sensibiltate la lumină sau stări de ameţeală în interacţiunea cu alte medicamente.
 
- Salvia atenunează stresul. Este şi un antioxidant puternic şi ajută şi la îmbunătăţirea memoriei. Ceaiul de salvie poate fi consumat de două ori pe zi, iar astfel cu siguranţă veţi putea avea un somn liniştit.
 
- Rozmarinul poate fi folosit pentru a elibera corpul de tensiune. Este folosit pentru relaxarea muşchilor care se contractă în timpul situaţilor stresante. Mai mult, rozmarinul conţine vitamine şi minerale.
 
- Muşeţelul ajută la o digestie bună şi la relaxare. Poate fi consumat sub formă de ceai, tinctură sau sub formă de capsule. 
 
- Câteva picături de ulei aromatic de lavandă în baie pot stimula relxarea muşchilor şi îmbunătăţirea circulaţiie. Are un miros plăcut, liniştitor şi calmant.
 
Medicii au mai declarat că jumătate din persoanele diagnosticate cu oboseală cronică nu îşi pot continuatea activitatea la locul de muncă în condiţii normale. Sindromul de oboseală cronică poate fi tratat, însă trebuie să ne îmbunătăţim stilul de viaţă. Pe lângă alimentaţie, este indicat să urmăm şi un program cu exerciţii de relaxare, masaj şi exerciţii fizice. Toate aceste lucruri vor duce la şi la îmbunătăţirea calităţii somnului, a mai precizat medicul Andrei Boboc.
 
Mai citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările