Ce trebuie să le dăm copiilor să mănânce vara

Ce trebuie să le dăm copiilor să mănânce vara

Vara trebuie să ţinem cont de alimentaţia copiilor Foto: copilul.ro

Alimentaţia copiilor este foarte importantă, iar în timpul verii pofta de mâncare scade, aşa că părinţii trebuie să înveţe să le pregătească preparate sănătoase.

Odată cu venirea căldurii este adevărat că pofta de mâncare scade, iar copiii devin din ce în ce mai pretenţioşi. Unii părinţi fac greşeala şi le oferă celor mici tot felul de alimente nesănătoase (pizza sau cartofi prăjiţi), iar acest lucru cu siguranţă o să îi afecteze pe viitor.

„Părinţii sunt cei care cedează în momentul în care copiii refuză să mănânce şi aleg varianta cea mai simplă şi le pun în farfurie produse total nesănătoase. În perioada verii trebuie să le ofere alimente sănătoase şi delicioase, iar grăsimile sunt necesare într-o dietă normală a unui copil în proporţie de 30%. Cei mici pot consuma între mese o felie de pâine cu brânză proaspătă, iar pentru a le completa masa le putem oferi şi un cocktail de fructe proapete (cireşe, căpşuni, caise)“, a spus Adina Marcu, medic nutriţionist.

Reguli alimentare pentru copii

Medicii nutriţionişti au mai precizat că există un ghid al regulilor alimentare pentru copii, iar părinţii sunt cei care trebuie să îl respecte cu sfinţenie. Cei mici vor învăţa aşa să mănânce sănătos şi nu vor mai face nazuri atunci câns se vor aşeza la masă. „Este bine ca mesele copiilor să fie cât mai simple. Nu trebuie să îi forţăm să mănânce tot din farfurie, este mai bine un singur fel, săţios, decât mai puţin şi mai multe feluri. Dacă îi propunem copilului să aleagă dintre un măr verde şi unul roşu cu siguranţă orice ar alege nu este nepotrivit“, a mai declarat medicul nutrţionist.

Ce le dăm copiilor să mănânce vara:

- Copiii refuză de cele mai multe ori să mănânce supe sau ciorbe. Vara cu siguranţă nu vor vrea nici măcar să guste, aşa că le putem prepara supe-creme reci din roşii, morcovi, cartofi.

- Vara le putem prepara copiilor limonade răcoritoare cu miere. Sucurile acidulate conţin zahăr şi nu sunt benefice pentru organism.

- În perioada verii trebuie să le oferim copiilor salată de legume. Este indicat să tăiem produsele în cuburi mici pentru a putea să îi convingem pe cei mici că le pot consuma fără probleme. Întotdeauna sunt atraşi de culorile din farfurie, aşa că putem combina mai multe legume proaspete.

- În perioada de vară nu este indicat să le cumpărăm copiilor îngheţeată. Putem să facem acest desert chiar acasă, iar cei mici vor fi încântaţi.       

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările