Ce au păţit doi minori care au furat, împreună cu un tânăr, bunuri din casa unei familii decedate. „Ne-am gândit că nu mai aveau ce face cu lucrurile“

Ce au păţit doi minori care au furat, împreună cu un tânăr, bunuri din casa unei familii decedate. „Ne-am gândit că nu mai aveau ce face cu lucrurile“

Familia milionarului mergea spre Craiova când a intrat cu Audi în remorca unui tir

La doar câteva minute după ce au aflat că o familie întreagă a unui milionar din localitatea doljeană Maglavit a murit într-un cumplit accident de circulaţie, trei tineri au mers la casa acesteia şi au furat tot ce au găsit de valoare.

Laurenţiu Bîcu, în vârstă de 47 ani, era un cunoscut om de afaceri în comuna doljeană Maglavit. Bărbatul, iubita, dar şi cei doi copii de 10, respectiv 14 ani, au murit în octombrie 2018 după ce autoturismul Audi Q7 în care se aflau a intrat într-un tir parcat pe dreaptă a şoselei. Vestea s-a răspândit imediat în comuna natală şi a ajuns şi la urechile a trei tineri din localitate, în vârstă de 16, 17, respectiv 23 de ani.

Cei trei ştiau că familia are posibilităţi financiare şi s-au gândit să le spargă locuinţa. Au spart uşa imobilului şi au furat un laptop, două tablete, trei ceasuri, 15 parfumuri,şi alte bunuri, toate în valoare de peste 7.000 de lei. Poliţiştii i-au identificat uşor întrucât cei trei hoţi au fost surprinşi de sistemul de supraveghere al casei. Tinerii au fost reţinuţi şi după o lună au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Întrebaţi despre motivele pentru care au comis furtul în condiţiile în care o întreagă familie a murit, ei au răspuns: „Ne-am gândit că nu mai aveau ce face cu lucrurile“.
 
Judecătoria Calafat a hotărât ca minorii să fie asistaţi zilnic pe o perioadă de şase luni sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Dolj. În ceea ce-l priveşte pe tânărul de 23 de ani, instanţa a dispus încarcerarea sa pe o perioadă de un an şi 4 luni. La pedeapsă, s-au adăugat 3 luni întrucât tânărul fusese condamnat în alte două dosare penale pentru lovire şi tulburarea liniştii publice.
 
Procurorii, dar şi inculpatul, au atacat cu apel sentinţa Judecătoriei Calafat. Sentinţa finală în dosar o va da Curtea de Apel Craiova pe data de 14 octombrie.
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: