Ce legume şi fructe pot fi plantate în balcon

Ce legume şi fructe pot fi plantate în balcon

Cei care stau la bloc pot să-şi facă propria grădină chiar pe balcon. Există destule legume, dar şi câteva fructe care pot creşte în ghiveci sau sticle de plastic.

Pe balcon, puteţi avea o recoltă bogată cu plante aromatice. Fie că vorbim de rozmarin, oregano, cimbru, busuioc,  pătrunjel, ţelină pentru frunze, mărar sau rucola, toate aceste plante se pot cultiva cu succes în recipiente nu foarte mari. Important este să alegeţi un sol bun 
şi plantele să aibă lumină.

Şi salata se poate creşte în ghiveci, dar trebuie să avem grijă să-i lăsăm spaţiu să se dezvolte. Merge foarte bine cultivată în bidoane de plastic de 2 litri.

În bidoanele de 5 litri puteţi planta cu succes roşiile. Singura condiţie este să căutaţi roşii pitice sau chery. Se pot planta şi alte soiuri, dar rodul nu va fi atât de bogat.

Ardeii graşi pot fi şi ei plantaţi în ghiveci, la fel ca şi ardeii iuţi. Puteţi încerca şi dovlecei, dar preferabil să-i alegeţi tot pe cei de mici dimensiuni, cum sunt zucchini. Nu uitaţi să recoltaţi regulat dovleceii, să nu-i lăsaţi să îmbătrânească pe plantă.

Tot pe balcon putem creşte şi fructe. Există deja în comerţ soiuri pitice de pruni, meri, peri, piersici, caişi sau cireşi ce pot fi crescute în ghiveci. Cel mai mare succes, însă, îl puteţi avea cu căpşunii. Aceştia se dezvoltă foarte bine în recipiente de plastic. Trebuie doar să aveţi grijă să udaţi plantele zilnic şi să culegeţi periodic căpşunele coapte pentru a ajuta planta să producă noi fructe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: