Ce jocuri inedite poţi pregăti pentru o petrecere de copii. „La bloc încă te mai poţi distra“

Ce jocuri inedite poţi pregăti pentru o petrecere de copii. „La bloc încă te mai poţi distra“

Multe famili fac eforturi financiare deosebite atunci când aleg să facă petrecerea de ziua copilului la un loc de joacă special amenajat. Părinţii evită de cele mai multe ori să organizeze ceva în propria locuinţă din două motive: „nu e spaţiu suficient“ sau „acasă nu ai ce face“.

Când vine ziua copilului, cei mai mulţi părinţi preferă să bage mâna în buzunar şi să plătească sume consistente pentru o petrecere organizată oriunde altundeva decât acasă. Există familii care aleg, însă, varianta „cea grea”. Familia Avram este una dintre ele.

„Până la vârsta de trei ani i-am făcut ziua fetiţei mele la câte un club pentru copii. De fiecare dată am plătit peste 1.000 de lei pentru aproximativ 10 copii invitaţi. La vârsta de patru ani, am schimbat tactica şi m-am hotărât să fac petrecerea acasă, în apartament. Timp de 6 ani am inventat tot felul de jocuri, bineînţeles în funcţie de vârsta copiilor”, povesteşte Elvira Avram.

Tânăra mamă spune că prima condiţie pentru o petrecere la bloc este să eliberezi camera unde doreşti să aibă loc evenimentul. Apoi trebuie să îţi pui imaginaţia la treabă şi să inventezi jocuri. „Am pus la cale tot felul de jocuri. Am imitat animale. Nu doar trebuia să reproducem sunetele scoase de acestea, trebuia să şi mergem în patru labe, să sărim exact ca ele. Copiii au râs în hohote, dar pe lângă ei şi noi, părinţii. Am inventat jocul de-a paiul, a avut mare succes. Unul dintre copii era legat la ochi, ţinea un pai în gură şi trebuia să îl bage în orificiul unei cutii de suc, fără să-şi folosească mâinile, să guste şi să ghicească ce bea. Ne-am mai jucat şi de-a actoria. Făceam echipe şi puneam în scenă câte o poveste. Copiii improvizau pe loc totul. Extrem de creativi. De fiecare dată, copiii au petrecut pe cinste şi mi-am dat seama, an de an, că la bloc încă te mai poţi distra”, a declarat Elvira Avram.

La astfel de petreceri, părinţii pot achiziţiona sau chiar confecţiona diverse costumaţii pentru copiii invitaţi. Pentru ei, momentul este cu adevărat deosebit. Meniul trebuie să fie unul simplu, pe placul celor mici, iar tortul obligatoriu trebuie să aibă multă frişcă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: