Ce înseamnă, de fapt, abracadabra, cuvântul rostit de vrăjitoare şi de doctori în ritualuri de vindecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care este semnificaţia cuvântul abracadabra
Care este semnificaţia cuvântul abracadabra

Cuvântul „abracadabra“ este cel mai des folosit în trucurile de magie, însă puţini ştiu care este semnificaţia reală a expresiei. În traducere liberă semnifică: „aruncă fulger până la moarte“.

Cuvântul abracadabra a fost folosit de vrăjitoare în Evul Mediu în formulele lor magice, dar şi de doctori în ritualurile de vindecare. „Expresia abracadabra este un cuvânt cabalistic căruia i se atribuie puterea magică de a realiza un lucru supranatural. Acesta este explicaţă din dicţionarul limbii române, dar puţini ştiu că originile cuvântului abracadabra se regăseşte în limba ebraică, iar tradus înseamnă: „aruncă fulger până la moarte“, a povestit profesorul antropolog Iulian Coşoveanu.

Specialiştii au mai precizat că pentru prima dată cuvântul abracadabra a fost folosit pentru a reduce febra. „A fost întâlnit pentru prima dată într-o carte de medicină în secolul al doilea. Bolnavii care sufereau de frisoane trebuiau să poarte pe piept o amuletă pe care scria cuvântul abracadabra pentru a se vindeca. În momentul în care febra începea să scadă se scotea câte o literă din expresia magică. Cuvântul Abracadabra a fost folosit în anul 1660 în timpul ciumei din Anglia. În momentul de faţă această expresie mai este folosită doar de magicieni în incantaţiile lor magice“, a mai spus profesorul antropolog Iulian Coşoveanu.      

Craiovenii recunosc că nu ştiu care este semnificaţia cuvântului abracadabra. Au auzit această expresie doar în spectacolele magicienilor. „Este un truc folosit de magicieni, iar astfel reuşesc să facă anumite lucruri să dispară. Nu am avut niciodată curiozitatea să văd care este semnificaţia cuvântului. Este o expresie pe care nu o folosesc zilnic, aşa că nu i-am acordat mare importanţă“, a precizat Cristian Stoica.

Cuvântul abracadabra a devenit o legendă şi este folosit doar în trucurile folosite de magicieni. Aceştia pot controla astfel anumite lucruri sau pot invoca spiritele. „Această expresie o întâlnim şi în seria cinematografică Harry Potter. Cuvântul îşi are punctul de plecare din limba aramaică, însă mulţi susţin că vine din lumea abraică. Expresia abracadabra este echivalentă cu expresia hocus pocus. Acum doar noi magicieni mai folosim acest cuvânt. Nu este des întâlnit şi puţin ştiu că a fost folosit de doctori şi vrăjitoare în Evul Mediu“,a declarat magicianul Robert.

Mai citeşte şi:

Trucuri simple cu monede, explicate. Pe stradă sau la petreceri, trucurile „magice” captează de fiecare dată atenţia. Cu puţin antrenament, oricine poate să realizeze câteva trucuri simple cu monede care vor descreţi în mod garantat frunţile spectatorilor.

VIDEO Secretul care dezvăluie ce metodă foloseşte, de fapt, magicianul Dynamo pentru a levita. upă ce a fost văzut mergând pe apa Tamisei, Steven Frayne, alias Dynamo, a mai pregătit o surpriză de proporţii celor pasionaţi de iluzionism.

Magicianul Cristian Gog a făcut să dispară 120.000 de euro. În ce a investit premiul clujeanul care a câştigat „Românii au talent“.Câştigătorul celei de-a doua ediţii a concursului „Românii au talent” şi-a investit premiul de 120.000 de euro ca un ardelean cumpătat




     
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite