Ce fursecuri delicioase puteţi pregăti împreună cu copiii pentru Crăciun sau Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fursecuri

Fursecurile sunt adorate de copii, mai ales când le şi pot decupa cu tot felul de forme sau decora. Mamele trebuie să pregătească aluatul, să cumpere forme cât mai hahioase şi ustensilele pentru pictat. Iată cum le puteţi pregăti micuţilor o surpriză de sărbători.

Aluatul pentru fursecuri se face foarte uşor.

Aveţi nevoie de: 200 de grame de zahăr, 200 de grame de unt, 500 grame făină, 1 plic de praf de copt, 2 gălbenuşuri şi un ou întreg, esenţă de vanilie sau rom şi puţină sare.

Mai întâi se amestecă untul cu zahărul, se adaugă oul întreg şi gălbenuşurile. Se amestecă totul foarte bine. Apoi se adaugă esenţa, praful de sare, praful de copt şi făina. Trebuie să obţinem un aluat uşor pufos pe care îl vom împărţi în trei părţi. Fiecare bucată de aluat o vom înveli în folie alimentară şi o vom introduce la frigider pentru o oră.

Scoatem prima bucată şi întindem o foaie cu grosimea de 1 cm. Este momentul copiilor. Aceştia pot decupa tot felul de forme, iar mămicile le pot aşeza cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt. La cuptor nu trebuie să stea mai mult de 10 - 15 minute. La fel se va proceda şi cu celelalte bucăţi de aluat lăsate la frigider.

Glazura pentru fursecuri

Pentru glazură aveţi nevoie de: 250 grame zahăr pudră (nu folosiţi zahăr tos), un albuş, 2 linguri zeamă lămâie, esenţa de vanilie sau rom şi coloranţi alimentari.

Toate ingredientele se mixează foarte bine, până când crema este foarte tare, fermă şi lucioasă. Crema se va aşeza într-un bol acoperit cu un prosop umede. Într-un alt vas luăm două linguri de cremă şi le amestecăm foarte bine cu câteva picături de apă astfel încât compoziţia să poată fi introdusă într-un pistol de decor. Din nou a venit momentul aşteptat de copii. Aceştia pot fi lăsaţi să decoreze fursecurile scoase de la cuptor după bunul plac.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite