Bulgaria vrea să extindă centrala nucleară de la Kozlodui. Oltenii au cerut organizarea unui referendum: „Spunem stop depozitului de otravă la graniţa cu România”

Bulgaria vrea să extindă centrala nucleară de la Kozlodui. Oltenii au cerut organizarea unui referendum: „Spunem stop depozitului de otravă la graniţa cu România”

Oltenii sunt împotriva extinderii centralei de la Kozlodui la graniţa cu România

Autorităţile bulgare vor să instaleze, la Kozlodui, un al treilea reactor nuclear. Noua unitate se va construi la 3,7 kilometri de graniţa cu România, iar locuitorii din Oltenia sunt împotriva investiţiei.

ONG-urile din Craiova au strâns 13.000 de semnături, iar cel mai probabil pe data de 15 noiembrie va fi organizat un referendum pe tema proiectelor nucleare de la Kozlodui, din Bulgaria. Oamenii trebuie trebuie să se pronunţe cu DA sau NU la întrebarea: „Sunteţi de acord cu realizarea noilor obiective de la Kozlodui, Bulgaria, în urma cărora cărora municipiul Craiova intră în zona de risc nuclear?”.

Autorităţile bulgare vor să construiască un al treilea reactor de producţie rusească, la Kozlodui. O parte din investiţe a fost deja achitată, iar aparatul ar urma să producă o mie de megawaţi. Aleşii locali vor aproba organizarea referendumului în şedinţă.

Kozlodui este singura centrală atomică a Bulgariei şi se află în apropierea fluviului Dunărea, la o distanţă de patru kilometri de frontiera Bulgariei cu România. Oltenii au declarat că nu sunt de acord ca autorităţile din Bulgaria să construiască un al treilea reactor al graniţa cu România. „Spunem stop depozitului de otravă la graniţa cu România. Dacă ne unim o să putem să oprim această investiţie”, a declarat un craiovean.

Lista primăriilor din judeţul Dolj notificate de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Craiova:

-Primăria Bechet
-Primăria Gighera (sate Gighera, Nedeia, Zăval)
-Primăria Ostroveni (sate Ostroveni, Lişteava)
-Primăria Călăraşi (sate Călăraşi, Sărata)
-Primăria Dăbuleni
-Primăria Sadova (sate Sadova , Piscul Sadovei)
-Primăria Gângiova (sat Gângiova)
-Primăria Măceşu de Jos (sate Măceşu de Jos, Săpata)
-Primăria Măceşu de Sus (sat Măceşu de Sus)
-Primăria Bistreţ (sate Bistreţ, Brânduşa, Plosca)
-Primăria Goicea (sat Goicea)
-Primăria Bârca (sat Bârca)
-Primăria Dobreşti (sat Toceni)
-Primăria Valea Stanciului (sate Valea Stanciului, Horezu Poienari)

Mai citeşte şi

Bulgaria ar putea extinde centrala nucleară de la Kozlodui. Doljenii: „Sunt scăpări de radiaţii. Depozitul de otravă ne afectează starea de sănătate“
   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările