Bucătarul preşedinţilor României te învaţă să găteşti friptură de porc cu cireşe pentru masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducu Paraschiţa, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, este cunoscut ca bucătarul care a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru preşedinţii României. A dezvăluit pentru „Adevărul“ o reţetă delicioasă pentru masa de Sărbători.

Bucătarul preşedinţilor României a declarat că perioada sărbătorilor este prilej de bucurie şi linişte alături de cei familie şi cei dragi. Ducu Paraschiţa le propune gospodinelor o reţetă uşor de preparat şi care are un gust aparte.

Friptură de porc cu cireşe:

Ingrediente: 2 kilograme pulpă de porc fără os, 500 de grame de cireşe, 50 de grame de unt, o ceapă, 200 de ml de vin roşu, 3 cuişoare,scorţişoară, sare şi piper

Mod de preparare: Carnea de porc se spală bine şi se prepară cu sare, piper, scorţioşoară şi cuişoare.Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri, iar după aceea se aşează într-o tavă. Deasupra cepei se pune carnea şi se unge cu unt şi se coace în cuptorul preîncălzit cel puţin o ora. Din când în când se stropeşte sosul din tavă cu vin. Cireşele se spală şi se înlătură sâmburii şi se fierb 10 minute în 300 ml apa. După aceea se se scot cireşele din apă şi se pun lângă carnea din tava şi se mai lasă în cuptor 10 minute.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite