Beizadeaua unei judecătoare din Craiova, condamnată la închisoare cu suspendare pentru ultraj

Beizadeaua unei judecătoare din Craiova, condamnată la închisoare cu suspendare pentru ultraj

Fiul judecătoarei Liliana Lazăr a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare

Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Fiul judecătoarei Liliana Lazăr a fost implicat în anul 2010 în luna aprilie într-un scandal care a avut loc într-un bar din Craiova. Procurorii au stabilit că, incidentul a pornit de la Leontin Neacşu, Andrei Marica, dar şi de la Andrei Lazăr. Tinerii erau înarmaţi cu cuţite.

Reţinut, dar eliberat de procurori

Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, a fost reţinut pentru 24 de ore, însă procurorii au decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate. Tânărul în timp ce era cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost implicat într-un alt scandal pe data de 17 mai 2010.

Irinel Ciocârlan a sunat la 112 şi anunţat faptul că a fost agresat de Andrei Lazăr. Fiul judecătoarei Liliana Lazăr a fost arestat pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. La sfârşitul lunii iunie a fost arestat alături de Leontin Neacşu.

Andrei Lazăr, Leontin Neacşu şi Andrei Marica au fost trimişi în judecată în luna iulie 2010 pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, port fără drept de armă albă şi vătămare corporală.

Închisoare cu suspendare

Dosarul inculpaţilor a fost înregistrat pe rol la Judecătoria Craiova pe data de 29 iunie 2010. Mama lui Andrei Lazăr era judecătoare la instanţa respectivă, aşa că dosarul a fost strămutat la Judecătoria Feteşti.

În anul 2010, inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi, iar fiul judecătoarei Liliana Lazăr a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, la o lună de închisoare pentru că l-a agresat pe Irinel Ciocârlan şi la alte două luni pentru port de cuţit fără drept. Magistraţii au dispus suspendarea pedepsei pe o durată de trei ani şi şapte luni. Leontin Neacşu şi Andrei Marica au primit câte un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare.

Andrei Lazăr,Leontin Naecşu şi Andrei Marica au făcut recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Feteşti. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca magistraţii care au dat pedeapsa să rejudece dosarul. Pe data de 24 noiembrie, inculpaţii au fost condamnaţi din nou.

Andrei Lazăr a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marica a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare. Marica a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că instanţa a adăugat o pedeapsă primită de acesta în 2012 pentru infracţiuni informatice.

Sentinţa dată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Andrei Lazăr este fiul judecătoarei Liliana Lazăr, din cadrul Secţiei Civilă a Judecătoriei Craiova până în octombrie 2010.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: