Bătaie şi focuri de armă în cel mai rău famat cartier din Craiova. Poliţiştii au ţinut ascuns incidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul craiovean a fost rânit în timp ce încerca să imobilizeze un bărbat care avea asupra sa un cuţit FOTO Facebook / Sindicatul Poliţiştilor Dolj
Poliţistul craiovean a fost rânit în timp ce încerca să imobilizeze un bărbat care avea asupra sa un cuţit FOTO Facebook / Sindicatul Poliţiştilor Dolj

Scandalul de proporţii a avut loc în cartierul craiovean Faţa Luncii. Nouă oameni au ajuns la audieri. Unul dintre ei a fost reţinut după ce a rănit cu un cuţit un poliţist.

Incidentul a avut loc luni, 23 noiembrie, în jurul prânzului. Primii care au vorbit public despre ce s-a întâmplat în cartierul Faţa Luncii au fost sindicaliştii poliţiştilor din Dolj. Aceştia au vorbit într-o postare pe pagina lor de socializare despre colegul lor care a fost rănit.

"Nicio zi fără ultraj la I.P.J. Dolj!

Azi, 23.11.2020, orele 12.00, exact în timpul în care se făceau avansările înainte de termen în sala Eugen Sandu de la I.P.J. Dolj, un poliţist era ultragiat în Cartierul Faţa Luncii din Craiova, pe raza de competenţă a Secţiei 6 Poliţie. 

Mai exact, doua familii de cetăţeni „model”, plătitori de taxe şi impozite, nişte flori delicate rupte din grădina Soarelui şi aruncate din greşeală peste gardul Cartierului Faţa Luncii, îşi disputau supremaţia pe nămolul mahalalei, având asupra lor furcile, topoarele şi săbiile din dotare. 

Şi pentru că făcuseră un jurământ la biserica din cartier că azi vor tăia un poliţist, l-au înţepat „puţin” cu un cuţit în zona mâinii pe colegul nostru Lişu Mihai, din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, care a avut nenorocul ca la un moment dat în viaţa lui să îşi dorească să fie poliţist. Unul foarte bun! 

Ştim cu siguranţă că nu îşi doreşte niciun gram din nămolul mahalalei, el doar îşi făcea datoria faţă de ceilalţi cetăţeni de pe stradă, speriaţi de ce se întâmplă", au scris poliţiştii din sindicat supăraţi că astfel de oameni nu sunt promovaţi de către conducerea IPJ Dolj.

După ce cazul a devenit public, conducerea Inspectoratului şi-a dat acordul ca incidentul să fie mediatizat.

   

"În cursul zilei de ieri, 23 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat de 45 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că la o adresă din localitate au venit mai multe persoane care provoacă scandal.

Imediat, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice în zona respectivă.

Astfel, doi poliţişti au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale. 

De asemenea, un alt poliţist care a imobilizat unul dintre participanţii la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă", se arată în prima parte a comunicatului de presă.

Poliţiştii au identificat şi condus la sediul Secţiei 6 Poliţie Craiova nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 56 de ani, toţi din Craiova, despre care s-a stabilit că ar fi fost implicaţi în eveniment.

"Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Niciuna dintre persoanele vătămate nu a dorit să depună plângere prealabilă pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe sau violare de domiciliu, însă poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte, dar şi cu privire la comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

De asemenea, având în vedere comiterea infracţiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore. 

Cercetările continuă în acest caz, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile corespunzătoare", se mai arată în acelaşi comunicat al Biroului de Presă din cadrul IPJ Dolj.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Când am putea vorbi despre un sfârşit al pandemiei odată ce va începe imunizarea populaţiei. Estimări ale experţilor

Surse. Cum a stricat PSD surpriza USR cu demisiile din Parlament. Miza: pensiile speciale

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite