VIDEO Bărbatul de la Caracal suspectat că a ucis-o pe Alexandra a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare

VIDEO Bărbatul de la Caracal suspectat că a ucis-o pe Alexandra a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani despre care se crede că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani răpită la Caracal, a fost dus, sâmbătă după-amiază, la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dincă fusese reţinut pe 24 de ore pentru infracţiunile de trafic de minori şi viol, nu şi pentru omor.

DIICOT a dat publicităţii, sâmbătă, 27 iulie 2019,  un comunicat prin care anunţa, pe de o parte, că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, iar pe de alta, că principalul suspect a fost reţinut pentru viol şi trafic de minori.

„Prin ordonanţa din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârşirii în concurs, a  infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoana vătămată M.A.M.) Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile“, se menţionează în comunicat.


Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică, IPJ Olt şi IPJ Dolj.

Bărbatul a ajuns în dimineaţa zilei de sâmbătă, 27 iulie 2019, la Craiova, dosarul omorului de la Caracal fiind declinat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt către DIICOT Craiova. Procurorii au dispus reţinerea suspectului.

Anchetatorii au ajuns la poarta bărbatului după ce, la o zi de la răpire, Alexandra a reuşit să pună mâna pe un telefon al agresorului şi să sune la 112, de trei ori chiar, dând indicii clare despre locul în care se află. A descris curtea plină de buruieni, că ar fi vorba de un service auto, că vede în curte un copac, dar şi că proprietatea este păzită cu mai mulţi câini. Anchetatorii, în schimb, au ajuns acolo după 19 ore de la apel.

Poliştii români anchetează, în prezent, unul dintre cele mai grave cazuri de presupus omor petrecut în România în ultimele decenii. Două adolescente ar fi fost răpite de un bărbat din Caracal, care le-ar fi ucis, după care le-ar fi tranşat şi incendiat o parte din rămăşiţele trupeşti.

Una dintre victime, Alexandra Măceşanu, o elevă de 15 ani din localitatea olteană Dobrosloveni,  a reuşit să găsească în casa bărbatului un telefon vechi. A sunat la 112 şi a oferit detalii despre locul în care se află. Chiar şi aşa, specialiştii de la STS nu au reuşit să o localizeze. În cele din urmă, poliţiştii au găsit casa ororilor, dar nu au intrat preţ de câteva ore pentru că aşteptau un mandat de la procurori de care nici nu aveau nevoie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: