Bărbat din Craiova, arestat după ce ar fi obligat o minoră să cerşească şi o altă femeie să se prostitueze. Pedepsele şocante pe care le aplica tânărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 23 de ani din Craiova a fost arestat preventiv după ce ar fi obligat o fată de 15 ani să cerşească în folosul său, cerându-i să obţină minim 50 de lei zi.

În caz contrar, adolescenta era bătută, pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare, ea fiind dusă şi în Italia pentru a cerşi, unde a fost văzută de un român care a ajutat-o să ia legătura cu autorităţile. 

Acelaşi tânăr ar fi obligat o tânără să se prostitueze în folosul lui, în Marea Britanie şi după ce a primit interdicţie de a intra în această ţară, în România, chiar dacă ea era însărcinată la vremea respectivă.

Poliţia Română anunţă, vineri, că, în urma cercetărilor făcute de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, împreună cu un procuror DIICOT - S.T. Craiova, un tânăr de 23 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv, în 1 octombrie, pentru 30 de zile, pentru trafic de minori, trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2014, el a recrutat, transportat şi adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate o fată de 15 ani, pe care ulterior a obligat-o, prin acte de violenţă fizică şi ameninţări, să practice cerşetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a oraşului Craiova, cerându-i să câştige minim 50 de lei pe zi.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că victima minoră era agresată fizic de către inculpat, pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare dacă nu obţinea din cerşit suficienţi bani. De acelaşi tratament au beneficiat şi rudele acesteia, cărora li s-a interzis să ia legătura cu persoana vătămată, mama sa fiind agresată fizic în momentul în care a căutat-o la domiciliul inculpatului. Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie şi încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente", arată DIICOT, într-un comunicat de presă de vineri.

Totodată, în perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, tânărul şi tatăl său au transportat-o pe fată în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona oraşului Roma şi au obligat-o să practice cerşetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi.

"În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român care a văzut-o cerşind desculţă şi neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reuşind să se întoarcă în România", precizează DIICOT.

În 25 septembrie, tânărul s-a întâlnit întâmplător cu fata şi i-a adresat o serie de insulte, ameninţări, lovind-o cu pumnii şi picioarele şi doborând-o, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

DIICOT arată că, în cursul anului 2018, tânărul a recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda "Loverboy”, o altă tânără, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin şantaj emoţional şi limitându-i libertatea de comunicare şi mişcare, a determinat-o să practice prostituţia în diferite locaţii din Marea Britanie.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că sumele obţinute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3.000 de lire pe zi, banii fiind în totalitate însuşiţi de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-şi haine, mâncare, dar şi droguri. După ce persoana vătămată a sesizat autorităţile britanice, inculpatului C.B. i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicţie de a mai sta în această ţară", mai arată DIICOT.

Procurorii spun că, la întoarcerea în România, deşi era însărcinată în luna a şaptea, tânăra a fost obligată de inculpat să practice în continuare prostituţia într-un apartament închiriat, clienţii fiind recrutaţi prin publicarea unor anunţuri pe diferite site-uri de publicitate.

"Pe fondul nemulţumirii cauzate de sumele mici câştigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerşetoria în diferite locuri din zona centrală a oraşului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de Poliţia Locală şi amendată pentru acest lucru", mai scrie în comunicatul DIICOT.

În 1 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite