Avionul în care a fost italianul infectat cu coronavirus s-a întors fără pasageri la Craiova. „Ne-au spus că pentru siguranţa noastră nu vom zbura“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursa Bologna - Craiova de marţi seara a fost anulată după ce s-a stabilit că aeronava este cea în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus. Bărbatul de 71 de ani s-a îmbarcat din Craiova în avionul respectiv pe data de 22 februarie.

Aeronava a aterizat pe aeroportul din Craiova în jurul orei 2 noaptea doar cu echipajul la bord. Toţi pasagerii au fost opriţi în Bologna, au fost cazaţi la un hotel şi urmează să revină în ţară cu un alt zbor. Când a ajuns la Craiova, avionul a fost dezinfectat. Au trecut, însă, 4 zile de când italianul de 71 ani a fost în această aeronavă. În această perioadă a mai avut şi alte zboruri.

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce marţi seara de pe aeroportul din Bolgna au fost anunţaţi, prin mesaje sms că aeronava care trebuia să-i aducă la Craiova este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din zona Rimini, confirmat marţi cu coronavirus.

“Este alertă în Bologna. Suntem şocaţi. Ne-au dat un sms şi ne-au spus că pentru siguranţa noastră nu vom zbura. Oamenii sunt din ce în ce mai speriaţi. Ne-au luat cu autocarele şi ne-au dus la un hotel”, a declarat pentru Adevarul un pasager din Craiova care urma sa se îmbarce în avionul cu care a zburat cetăţeanul italian.

Acesta este sms-ul primit de toţi pasagerii care ar fi trebuit să ajungă în noaptea de marţi / miercuri pe aeroportul din Craiova.

Imagine indisponibilă

Zborul a fost anulat, dar aeronava a fost trimisa pe Aeroportul din Craiova doar cu echipajul la bord. 

Imagine indisponibilă

“Avionul a venit la Craiova gol datorită faptului că nu s-a făcut dezinfectarea aeronavei, iar în această aeronavă, acum câteva zile a călătorit acel italian care a fost depistat corona - v pozitiv. Această aeronavă a mai făcut curse, dar acum (marţi, n.r.)  a fost depistat italianul pozitiv şi de aceea a fost oprită aeronava de la zbor. Pasagerii au fost opriţi în Bologna. Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect deocamdată”, a declarat Lorena Dijmărescu, medic la Spitalul Filantropia din Craiova.

Imediat după ce a aterizat, aeronava a fost dezinfectată. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite