Avionul românesc IAR 99 TD ar putea zbura la începutul anului 2018. Proiectul este în curs de derulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandorul Florea Drăghici, comandantul Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor (CCIZ) Craiova, a declarat că avionul IAR 99 TD va zbura la începutul anului 2018.

Proiectul este în proces de derulare şi este realizat de un consorţiu format din Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale (INCAS) Bucureşti, Avioane Craiova S.A. şi Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor (CCIZ) Craiova. „Vor fi transformări importante date de un nou motor care va echipa avionul, dar şi o serie de echipamente care vor suferi modificări şi, nu în ultimul rând, un radar de bord şi o rachetă cu bătaie apropiată”, a precizat Comandorul Florea Drăghici, comandantul Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor (CCIZ) Craiova.

Avionul românesc IAR 99 TD  va oferi şi soluţii pentru flota de avioane existentă în exploatareşi ar putea avea o durată de viaţă după 2025, ca aernoavă de şcoală, antrenament avansat şi alte misiuni.

Fabrica  de  Avioane  din  Craiova  este  constructorul principal  al  avioanelor  IAR -93 şi IAR-99. Primul produs al uzinei  în  Epoca  de Aur  a fost avionul  IAR 93, care a fost produs  în colaborare  cu  Republica Federativă Iugoslavia.  Peste 4000 de oameni  lucrau  la fabrica din Bănie, însă încet, încet numărul acestora a ajuns la 300.
 
Ultimul avion  IAR  99-Şoim fabricat la Craiova  a ieşit pe porţile fabricii în aprilie 2008. Peste 20 de aparate de zbor au fost construite la uzina din Bănie.
 
IAR 99 Şoim este un avion militar românesc, produs de Avioane Craiova. Este un  avion de antrenament capabil să asigure misiuni de atac la sol dar, şi misiuni de recunoaştere.

IAR 93 a fost un avion de luptă fabricat în România de Industria Aeronautică Română, în colaborare cu statul iugoslav. Primul zbor al prototipului a avut loc în data de 31 octombrie 1974.  

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite