Avertismentul medicilor veterinari despre un „antidot Covid-19“: „Ivermectina are efecte cancerigene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa EPA EFE
Sursa EPA EFE

Mulţi medici veterinari au reacţionat pe paginile lor de socializare după ce au sesizat că stocurile de Ivermectină, un medicament căruia i se atribuie în mediul virtual efecte miraculoase în tratarea Covid-19, sunt epuizate în farmaciile veterinare. „Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire“, spun doctorii.

Unul dintre medicii care a reacţionat pe pagina sa de socializare în legătură cu medicamentul de uz veterinar Ivermectină, care ar avea „un efect extraordinar“ în lupta cu Covid-19, este doctorul Ovidiu Roşu din Bucureşti. Ivermectina este, de fapt, un antiparazitar destinat strict animalelor. 

"Deşi cred cu tărie că medicii veterinari ştiu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenţei mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiaţi cu întrebări absurde şi total neetice şi ilegale despre funcţionarea produselor destinate animalelor la oameni şi să nu ne mai epuizaţi stocurile de ivermectină, destinate animalelor, pentru consum propriu!!! Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveţi doctorii voştri şi la ei TREBUIE să vă duceţi să-i consultaţi! Noi ăştia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgaţi la zdup dacă v-am face pe plac.

PS. La fel şi viceversa. Să nu vă pună naiba doctorilor de oameni să credeţi vreo secundă că aţi fi îndreptăţiţi să faceţi orice medical la animale doar că sunteţi doftori", a scris medicul veterinar Ovidiu Roşu pe pagina sa de Facebook.

Un alt mesaj extrem de dur a venit din partea medicului veterinar Petru Antonio Mureşan. Acesta a explicat că studiile referitoare la acest medicament ridică semne de întrebare chiar şi în cazul animalelor. 

"IVERMECTINA pentru TO(N)ŢI!", şi-a început doctorul clujean postarea de pe Facebook.

"Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniştii şi alţi atoateştiutori de pe paginile de socializare promovează această substanţă ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esenţiale pentru toţi cunoscuţii care îmi citesc postările. 

În primul rând să vă zic că iniţial şi eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informaţii şi nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit şi documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale cât şi fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deşi există riscuri pe termen mediu şi lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul şi a face o formă gravă, chiar letală de boală", a explicat medicul Mureşan.

"Şi acum să lămuresc cu IVERMECTINA. Este o substanţă activă descoperită în 1975 şi aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziţilor interni (generic - viermi), cu excepţia Fasciolei (viermele de gălbează) şi paraziţilor externi: pureci, căpuşe, păduchi şi râie. Există se pare şi un produs de uz uman - Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs.

Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar dacă această substanţă are şi un efect imunostimulator, la animalele tratate este pur şi simplu un antiparazitar, deci NU omoară viruşii (virusurile).

În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de aşteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv (de obicei mai mari de 30 de zile). Pentru că s-a constatat că deşi foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism.

Iată de ce, dragi prieteni şi cunoscuţi, NU vă trataţi după zvonuri şi surse. Singura cale sigură de a evita infecţia cu Covid-19 rămâne vaccinarea!", a încheiat Petru Antonio Mureşan, medic veterinar în Cluj. 

Nu doar medicii veterinari au reacţionat în cazul Ivermectinei. Şi medicii pneumologi au atras atenţia că nu există studii certe care să confirme că acest medicament de uz veterinar ar putea trata boala care a pus stăpânire pe întreaga planetă.

"Vă rog să nu-mi solicitaţi ivermectină. Eu nu am auzit ca o pneumonie să fie tratată cu antiparazitare. Isuse Cristoase. Chiar lumea o ia razna", a scris Flavia Grosan, medic primar pneumolog 

Mii de oameni au comentat postările. Unii au spus că au încredere în Ivermectină şi chiar şi-au achiziţionat medicamentul, alţii pun întreaga poveste în scenariul "conspitaţiilor planetare" sau îşi exprimă neîncrederea în cei care gestionează pandemia.

Vă recomandăm să citiţi şi:

„Bombele” din Parlament, la început de mandat

Adolescentă sechestrată în salonul de masaj în care se prostitua. A scăpat folosind telefonul unui client beat

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite