Aşteptare fără sfârşit. Inagurarea noului stadion de 54 de milioane de euro din Craiova s-ar putea amâna FOTO

Aşteptare fără sfârşit. Inagurarea noului stadion de 54 de milioane de euro din Craiova s-ar putea amâna FOTO

Noul stadion din Craiova ar fi trebuit inagurat pe data de 10 noiembrie

Recepţia noului stadion din Craiova nu este gata, iar autorităţile nu garantează inagurarea acestuia pe data de 10 noiembrie. Complexul sportiv ar fi trebuit finalizat în iulie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihail Genoiu, primarul oraşului Craiova, a precizat că în momentul de faţă sunt două proceduri de urmat, aşa că momentan nu a fost stabilită data exactă a inagurării noului stadion de 54 de milioane de euro. „Sunt două proceduri în lucru. Una e recepţia stadionului, unde lucrează o Comisie de Recepţie care e suverană, e ca o instanţă, ca o echipă de arbitri. Ea stabileşte momentul şi felul în care se încheie recepţia. 

Procedura de recepţie e avansată. S-au constatat anumite deficienţe, dar sunt de amănunt. Pe măsură ce s-au constatat, constructorul a remediat. Cealaltă procedură este una lansată de Primăria Craiova legată de evenimentul inaugural. În momentul în care aceste două proceduri se finalizează, putem vorbi de inaugurarea stadionului. Până acum eu nu am avansat nicio dată, şi noi ne dorim să se întâmple cât mai repede. E o nerăbdare copilărească. Dar trebuie să respectăm toate procedurile“, a declarat Genoiu.

CS Universitatea Craiova a anunţat deja că pe 10 noiembrie, de la 20:00, va inaugura noul stadion cu un meci împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga. „Este o dată pe care clubul a avansat-o. Este dorinţa lor, dar să nu uităm că au mai avansat şi alte date. Şi 24 octombrie, 29 octombrie. Acum 10 noiembrie. Din punctul de vedere al Primăriei, ele nu pot să fie o certitudine decât în momentul când se întâmplă cele două proceduri. E ca şi cum aş spune eu cum se termină meciul“, a mai precizat primarul Craiovei.

Noul  stadion din Craiova  s-a aflat în centrul unui scandal mediatic legat de erori grave în proiectarea structurii de rezistenţă. Potrivit unor imagini făcute publice, acoperişul arenei a fost montat greşit, iar în momentul în care ar fi trebuit prinse ultimele elemente constructorii au descoperit că acestea nu se îmbină conform proiectului. Constructorul a anunţat că toate problemele au fost remediate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările