VIDEO Asistaţii care preferă să taie frunză la câini: „Nu venim la muncă pentru 30 de lei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistaţii sociali rămaşi fără ajutor social refuză să meargă la muncă cu ziua
Asistaţii sociali rămaşi fără ajutor social refuză să meargă la muncă cu ziua

Asistaţii din comuna doljeană Sălcuţa se plâng că primarul le-a tăiat ajutorul de la stat tocmai acum, în prag de sărbători. Autorităţile susţin însă că au rămas fără bani doar leneşii care nu şi-au efectuat orele de muncă.

Comuna doljeană Sălcuţa este una dintre localităţile unde oamenii s-au învăţat să primească bani de la stat fără să facă nimic. Primăria a hotărât ca de anul acesta să le taie ajutoarele leneşilor pentru că nu şi-au prestat orele de muncă. Noi am încercat să le oferim sătenilor posibilitatea să meargă să muncească cu ziua. Sub pretextul că am cumpărat o casă şi avem nevoie de mai multe persoane care să ne ajute să facem curat în curte am mers din poartă în poartă să vedem cine este disponibil să ne acorde o mână de ajutor, totul contra unei sume de bani.

Nevoiaşii ne-au primit cu zâmbetul pe buze, însă în momentul în care au aflat că nu le oferim decât 30 de lei pe zi au făcut cale întoarsă. „Nu venim la muncă pentru 30 de lei. Să munceşti o zi întreagă pe 30 de lei este nebunie curată. Mai puneţi şi bani pentru pachet de ţigări şi alta este situaţia. Altfel nu venim la muncă“, a spus un bărbat din comuna doljeană Sălcuţa.

VIDEO „Nu venim la muncă pentru 30 de lei!“, susţin asistaţii sociali dintr-o comună doljeană

În comuna doljeană Sălcuţa nevoiaşi sunt cu sutele, însă aceştia cer, pe lângă ziua de muncă, şi ţigări sau băutură. „Asistaţii sociali nu s-au prezentat la muncă, iar în mod repetat au fost convocaţi ca să vină să îşi efectueze normele. Au refuzat în mod sistematic, ba se fofilează, ba găsesc tot felul de motive şi nu vor să muncească. Automat noi am trecut la sistarea ajutorului social, însă acest lucru nu înseamnă că au pierdut ajutorul financiar de la stat. Dacă vor veni şi îşi vor efectua orele de muncă în folosul comunităţii, automat luăm măsura şi o să îi repunem din nou în plată“, a declarat Liviu Militaru, secretarul primăriei din comuna doljeană Sălcuţa.

Asistaţii sociali rămaşi fără ajutor social refuză să meargă la muncă cu ziua

Primăria din Sălcuţa le-a tăiat ajutoarele soiale doar celor care nu şi-au efectuat orele de muncă

Localnicii din comuna doljeană Sălcuţa recunosc că nevoiaşii satului sunt extrem de leneşi. „Sunt foarte mulţi puturoşi la noi în comună şi se mulţumesc să primească ajutor social de la stat decât să muncească. Dacă îi chemi să muncească cu ziua au pretenţii şi nu vor să vină decât pe 60 de lei. Unii cer pe lângă bani şi mâncare, ţigări sau băutură. Aşa se mulţumesc să primească 140 de lei şi să nu facă nimic. Mai bine stau şi rabdă de foame decât să muncească“, a spus Ion Ciucă.  

Unii asistaţi sociali nu recunosc în ruptul capului că nu au venit la muncă să îşi presteze orele. Oamenii susţin sus şi tare că ei şi-au făcut treaba, însă în comună nu se păstrează curăţeania. „Mie mi-au tăiat ajutorul social sub pretextul că nu mi-am făcut orele şi nu am curăţat şanţurile de frunze şi gunoaie. Eu chiar am muncit, însă nu este vina mea că tot în aceeaşi zi s-a făcut mizerie. Primăria a zis că suntem leneşi, însă nu doar eu am rămas fără bani. În această situaţie mai sunt zeci de familii din Sălcuţa, iar eu nu cred că nimeni nu a venit să îşi facă orele“, a declarat Cristina Zidariu. 

Asistaţii sociali rămaşi fără ajutor social refuză să meargă la muncă cu ziua

Cristina Zidariu susţine că primăria i-a tăiat ajutorul social fără motiv

După mai bine de două ore am hotărât să revenim la bărbatul care ne-a refuzat propunerea şi i-am spus exact cine suntem. Cu zâmbetul pe buze a recunoscut că nu a vrut să vină la muncă, dar a avut şi un argument bine întemiat pentru care a preferat să stea acasă. „Am femeia cam bolnavă şi nu am vrut să o las singură acasă. Din această cauză am refuzat să vin să muncesc“, a spus doljeanul. 

VIDEO

Nevoiaşii care au rămas fără ajutor de la stat nu vor să muncească cu ziua pe 30 de lei 

Reprezentanţii primăriei din comuna doljeană Sălcuţa au ţinut să le transmită asistaţilor sociali că nu vor mai primi ajutor de la stat dacă nu vor munci. „Nu au foarte mult de muncă, aşa că nu înţeleg de ce nu vin să îşi facă orele. Unii au trei sau patru zile pe lună, deci nu este greu ce trebuie să facă. Au de curăţat şanţuri sau de strâns frunze. Din păcate sunt leneşi şi refuză să facă treabă. Oamenii consideră în România că au doar drepturi, însă după cum vedeţi mai avem şi obligaţii. Statul depune efort financiar considerabil ca să li se plătească ajutorul social“, a mai declarat Liviu Militaru, secretarul din cadrul Primăriei Sălcuţa.     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite