Arşiţa a crăpat pământul şi a distrus culturile de floarea soarelui şi porumb în Dolj. Agricultorii: „Va fi foamete. Aşteptăm ajutorul divin“

Arşiţa a crăpat pământul şi a distrus culturile de floarea soarelui şi porumb în Dolj. Agricultorii: „Va fi foamete. Aşteptăm ajutorul divin“

Culturile de porumb şi floarea soarelui au fost compromise din cauza secetei

Seceta pârjoleşte judeţul Dolj, iar arşiţa a crăpat pământul şi a distrus culturile de floarea soarelui şi porumb. Agricultorii au declarat că recolta mergeprost anul acesta şi cu siguranţă vor fi pe pierdere.

În judeţul Dolj au fost însămânţate, în acest an, 110 mii de hectare cu porumb şi 75 de mii de hectare cu floarea soarelui. Fermierii susţin că seceta a distrus recolta, iar anul acesta este nenorocire. „Va fi foamete. Aşteptăm ajutorul divin. Recolta de floarea soarelui şi porumb este compromisă. Cu siguranţă anul acesta vom ieşi pe pierdere. Aceasta este situaţia în momentul de faţă.  În unele zone au secat şi fântânile“, a povestit un agricultor din Dolj.

Fermierii au mai declarat că din cauză că nu a plouat, ogoarele sunt tari ca piatra. „Va fi foarte greu să putem să facem brazdele pentru culturile de toamnă, iar astfel şi recolta de anul viitor va sta sub smenul întrebării“, a declarat Marian Stăncioi.

Specialiştii sunt de părere că dacă ar ploua lucrurile s-ar putea îndrepta. În caz contrar, culturile vor fi compromise.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările