Apelul disperat al jurnalistei Loredana Chimoiu, a cărei mamă a murit de Covid-19: „A luat virusul din spital. Este inuman să nu mă lăsaţi la înmormântarea sa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalista Loredana Chimoiu cu surorile şi mama ei moartă de Covid-19 Sursa LC
Jurnalista Loredana Chimoiu cu surorile şi mama ei moartă de Covid-19 Sursa LC

O jurnalistă din Craiova este în situaţia de a nu-şi putea conduce mama pe ultimul drum. Femeia s-a îmbolnăvit de Covid-19 în spital, unde era internată pentru alte probleme medicale. Jurnalista este şi ea infectată cu noul coronavirus, este asimptomatică şi se află în izolare.

Jurnalista Loredana Chimoiu a transmis un apel disperat către autorităţi, pe care l-a publicat şi pe Facebook. Loredanei i s-a refuzat dreptul de a participa la înmomântarea mamei sale, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 în spitalul din Craiova.

„Către Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea DSP înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneţi emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durată de 30 minute,în intervalul orar 14,00-14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnată în vederea participarii la înmormântarea mamei, Chimoiu Florenţa.

Menţionez următoarele: mă voi deplasa de la domiciliu cu maşină personală, cu combinezon, masca, vizieră şi nu voi părăsi autovehiculul propriu. Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul şi nu voi lua contact cu nicio persoană participantă.

Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală şi de rea credinţă mai ales că la nivel naţional au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situaţii particulare.

Adresa DSP pentru Loredana Chimoiu la înmormântarea mamei sale decedate de Covid-19 Sursa Facebook LC

Mai mult, precizez că DSP DOLJ a acţionat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcătură virală care să permită transmiterea bolii.

Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situaţia subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimptomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusţinut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel.

Mă adresez cu această solicitare doarece instituţia dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul DSP această solicitare pertinenţt.

Menţionez că între mine şi mama mea a existat o legătură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unităţile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienţi, cât şi cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum.

Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă, m-am testat din proprie iniţiativă şi mă oblig că, în situaţia aprobării cererii, să respect întocmai obligaţiile legale.

În drept, invoc dispoziţie Constituţiei României, coroborate cu dispoziţiile legale incidente.

Mulţumesc pentru înţelegere“ 

Pe aceeaşi temă: 

Haos total în Timiş. Zeci de mii de oameni, anunţaţi la ora 4 dimineaţa că intră în carantină de la ora 5 

România se apropie de limita locurilor în secţiile ATI: „Spitalele sunt pline. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute şi era ocupat cu alt pacient“

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite