Antreurile sunt marele trend culinar de Crăciun în 2019. Reţete simple din clătite colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mini rulade de clătite cu brânză şi legume mexicane FOTO / Ana Popescu
Mini rulade de clătite cu brânză şi legume mexicane FOTO / Ana Popescu

Pe lângă produsele tradiţionale, anul acesta putem pune înveseli meniul şi cu un delicios platou cu antreuri care va da un aspect deosebit mesei de Crăciun sau Revelion. Fără sa ne complicăm prea mult, putem prepara mini-rulade din clătite.

Clătitele se fac repede, iar dacă şi colorăm aluatul şi îl umplem cu diverse compoziţii, cu siguranţă cei dragi vor fi încantaţi. Iată cum puteţi proceda:

Aluatul de clătite

Amestecaţi 200 de grame de făină cu două ouă, adăugaţi 200 ml de lapte şi 150 de ml de apă minerală sau sifon, 2 linguri de unt, 1 linguriţă de bicarbonat şi puţină sare. Amestecaţi bine totul până se omogenizează toate ingredientele.

Din aceasta compoziţie vă vor ieşi 10 clătite. Împărţiţi compoziţia în două părţi egale. În prima puneţi, de exemplu, pastă de roşii (dulce sau iute, după preferinţă), iar în cea de-a doua spanac fiert şi pasat (puteţi cumpăra spanac congelat gata pasat pe care doar îl daţi câteva clocote).

Clătitele vor arată astfel:

clatite colorate


Bineînţeles, mai puteţi adăuga în aluat pastă de măsline şi atunci clătitele vor fi negre.

Şi la umplutura puteţi sa mergeţi pe mai multe variante. Una dintre acestea ar fi următoarea:

Compoziţia cu brânza şi legume

Amestecaţi 200 de grame de brânză cu 200 de grame de legume mexicane congelate (pe care le fierbeţi înainte), 3 linguri de smântână, cimbru, mărar şi măsline tocate, sare după gust. La final puneţi 10 de grame de gelatină respectând instrucţiunile de pe plic.

Umplutura o puteţi face şi cu somon şi brânză sau carne tocată cu ciuperci şi roşii. Orice variantă aţi alege, lăsaţi rulourile de clătite cel puţin trei ore la rece. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite