Anchetă la un liceu, după ce un elev a fost bătut în clasă de o persoană din afara instituţiei. Conducerea: „Copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi“ VIDEO

Anchetă la un liceu, după ce un elev a fost bătut în clasă de o persoană din afara instituţiei. Conducerea: „Copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi“ VIDEO

Incidentul a avut loc la Liceul „Ştefan Anghel“ din Băileşti

Un elev de clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel“ din Băileşti a ajuns la spital, după ce a fost bătut în clasă de o persoană din afara instituţiei de învăţământ. Agresorul a fost exmatriculat anul trecut din cauza absenţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii au povestit că agresorul a intrat în clasă şi l-a luat la bătaie pe colegul lor. Totul s-a întâmplat în timpul programului şcolar, la o oră de discipline tehnice la care profesoara nu s-a prezentat. „A intrat în clasă şi s-a dus direct către colegul nostru. L-a lovit şi a plecat. Am auzit că s-au certat pentru o fată. Doamna profesoară ne-a lăsat singuri în clasă şi a plecat, însă ne-a spus să fim cuminţi să nu facem gălăgie“, a povestit unul dintre elevii Liceului „Ştefan Anghel“ din Băileşti.
 
Plângere la poliţie
 
Elevul în vârstă de 16 ani a ajuns plin de sânge la spitalul din Băileşti şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşiriii infracţiunii de lovire şi alte violenţe“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 
Liceului „Ştefan Anghel“ din Băileşti a recunoscut că tânărul de 16 ani a fost bătut în clasă de un fost elev.
 
Directorul insitituţie de învăţământ a precizat că în momentul în care profesoara a plecat de la oră trebuie să anunţe imediat acest lucru, însă nu a făcut-o. „Copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi, iar un fost elev a intrat în clasă şi l-a lovit pe băiatul de 16 ani. Am demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat incidentul“, a povestit Constantin Colan, directorul Liceului „Ştefan Anghel“ din Băileşti.
 
VIDEO
 
 
 
Elevul bătut a povestit că este ameninţat în continuare de agresor. „Dacă un elev a fost agresat în timpul programului este regretabil şi vom demara o anchetă. Accesul persoanelor străine în unităţile şcolare este reglementat atât prin Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, cât şi prin regulamentul intern al fiecărei şcoli. Vom lua măsuri dacă incidentul s-a produs din cauza neglijenţei cadrelor didactice“, a precizat inspectorul şcolar general, Lavinia Craioveanu.
 
   
  
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările