Alimentele care ne ajută să trecem peste momente critice. Cum trebuie combinate mâncărurile care conţin proteine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii susţin că în momentul în care alegem să urmăm un regim de viaţă sănătos este bine să începem cu o alimentaţie corespunzătoare, dar şi cu sport. Este indicat să consumăm alimentele care ne ajută să trecem peste momentele critice.

Nutriţioniştii spun că nu este uşor să slăbeşti, dar dacă învăţăm  să combinăm alimentele cu siguranţă vom avea rezultate remarcabile.

„Alimentele trebuie întotdeauna să fie combinate în funcţie de grupa din care fac parte: alcaline, acide şi neutre. Oamenii trebuie să înţeleagă că legumelor le trebuie 15 minute să fie digerate, iar carnea solicită tractul digestive între 4 ore şi 10 ore. Aşa că nu este întotdeauna indicat să combini toate alimentele la o singură masă. O alimentaţie sănătoasă este o alimentaţie echilibrată. După vârsta de 35 de ani organismul este mult mai lent în arderea caloriilor, aşa că trebuie să învăţăm care sunt produsele interzise care nu trebuie să îşi găsească locul în frigider. Totate produsele care conţin proteină trebuie să se combine cu legume proaspete şi cu verdeţuri. 70% din cantitatea din farfurie trebuie să fie cu legume şi verdeţuri proaspete, iar 30% carne“, a spus medicul nutriţionist Iuliana Stanciu.

Alimentele care ne ajută să trecem peste momentele critice:

-Ridichile sunt bune în cura de slăbire şi au un aport important de vitamine şi minerale. Frunzele sunt bogate în nutrienţi, precum vitaminele A, B1, B2 şi C, dar şi de minerale precum seleniu, potasiu, calciu sau sulf. 100 de grame de ridichii conţin 15 calorii.

-Sparanghelul are efecte deosebite asupra sănătăţii şi ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp şi reduce bolile de inimă şi malformaţiile congenitale. Îmbunătăţesc digestia, nu conţine colesterol sau grăsimi şi poate fi inclus cu succes în orice dietă de slăbire.

-Boabele de soia sunt bogate în nutrienţi şi sunt o sursă excelentă de proteine. Combat senzaţia de foame şi conţin 113 calorii.

-Scrumbia este un peşte slab care se serveşte la grătar şi are anumite beneficii pentru sănătate. Conţine vitaminele A, C, D, E, K, dar şi B6 şi B12. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reglează metabolismul.  

-Este bine să consumaţi ouă de ţară pentru că sunt bogate în fier, calciu, sodium şi vitamine. 

Nutriţioniştii au mai declarat că în cazul în care nu combinăm corect alimentele riscăm să creştem în greutate. „Nu este indicat să devenim stricţi în ceea ce priveşte alimentaţia. Înfometarea înseamnă boală, aşa că este important să ne hrănim corespunzător. Fructele se consumă întotdeauna singure, iar amidoasele se pot consuma cu legume şi cu lipide. Nu este indicat să combinaţi două tipuri de proteine la aceeaşi masă: carne şi brânză sau carne şi leguminoase. Niciodată nu trebuie să consumaţi dulciuri după masă“, a mai povestit medicul nutriţionist Iuliana Stanciu.

          

    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite