Alertă la Craiova. Din 110 pasageri sosiţi din Bergamo, 94 trebuie să se autoizoleze. „Aici este isterie, în Italia nu e aşa“

Alertă la Craiova. Din 110 pasageri sosiţi din Bergamo, 94 trebuie să se autoizoleze. „Aici este isterie, în Italia nu e aşa“

Pasagerii ajunşi din Italia pe Aeroportul Craiova trebuie să se autoizoleze FOTO / Ana Popescu

Toţi pasagerii au fost verificaţi de autorităţile locale în momentul în care au aterizat pe aeroportul din Craiova şi nu prezentau stări febrile. Cei mai mulţi dintre ei, însă, au recunoscut că au fost în zone apropiate de regiunile din Italia afectate de coronavirus.

Zborul de Bergamo a avut noaptea trecută o întârziere de aproximativ 45 de minute. Pasagerii au fost aşteptaţi de medicii de la DSP Dolj şi Spitalul de Urgenţă Craiova. Toţi au fost verificaţi şi puşi sa completeze pe propria răspundere o declaraţie. Oamenii au recunoscut fie că au trecut, fie că au locuit în zone care se află în imediata apropiere a celor 11 regiuni din Italia izolate.

„94 de pasageri au primit recomandarea să se autoizoleze. Oamenii au fost cooperanţi, au părut că înţeleg ce se întâmplă şi de ce se iau aceste măsuri, au înţeles că nu sunt bolnavi, dar aceasta este procedura. Toţi vor fi monitorizaţi în următoarele 14 zile de către medicii de familie“, a declarat Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.

Cei mai mulţi dintre pasageri au declarat, totuşi, că nu înţeleg de ce în România există atâta panică. „Noi venim chiar din Bergamo, locuim acolo, oamenii se tem, normal, dar aici este isterie, în Italia nu e aşa. Pe aeroportul din Bergamo nu ne-a întrebat nimeni nimic, nici nu purtau toţi măşti, când am ajuns aici a început parcă să-mi fie şi mai mult frică“, a declarat unul dintre pasageri.

Pe lângă cei 94 de pasageri care trebuie să se autoizoleze, mai sunt 30 de doljeni nevoiţi să stea la domiciliu. 26 dintre acestia au venit cu maşinile personale din Italia, iar 4 au venit chiar din China.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: