Agricultură la superlativ pe verticală. Fermierii susţin că profitul este uriaş, iar recolta este ferită de boli, pentru că nu ia contact cu solul

Agricultură la superlativ pe verticală. Fermierii susţin că profitul este uriaş, iar recolta este ferită de boli, pentru că nu ia contact cu solul

Agricultura pe verticală este mult mai profitabilă

Fermierii din judeţul Dolj încep să descopere beneficiile agriculturii pe verticală şi susţin că pământul este mult mai bine folosit pentru că pot cultiva mai multe plante, iar profitul este unul mult mai mare.

Inginerul Marian Baronescu din comuna doljeană Perişor a făcut cercetare şi a reuşit să cultive pepeni pe verticală, iar fermierul susţine că profitul este uriaş şi recolta este ferită de boli, pentru că nu ia contact cu solul. Plantele cultivate în seră cresc înalte de 2 metri şi dau o producţie de patru ori mai mare. „Eu am în seră 1.500 de fire care fiecare dacă ar face câte 6 kilograme ar fi aproximativ 10 tone. 10 tone pe 5 arii. Sunt 200 de tone la un hectar. Eu vin cu producţii mari pe mici suprafeţe şi este rentabil”, a spus fermierul din Dolj.
 
Fermierul din judeţul Dolj a mai precizat că agricultura pe verticală este ideală pentru cei care au ternuri mici şi vor să facă profit fără să se extindă. 
 
Inginerul Marian Baronescu mai cultivă şi roşii medicinale pentru diabetici. Licopenul din tomate este un antioxidant puternic care ajută la refacerea ficatului şi este bun pentru lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Conţinutul de licopen şi antioxidanţi e de cinci ori mai mare decât o roşie normală. Ce face licopenul pentru sănătatea omului, reface ficatul, curăţă venele şi menţină celula tânără. Seminţele din interiorul roşiei trebuie să fie verzi, iar dacă alegi să mănânci sănătate nu ai cum să te îmbolnăveşti“, a povestit inginerul Marian Baronescu.     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările