Afacerişti, reţinuţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

Afacerişti, reţinuţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

Afaceriştii au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală Foto: Arhiva

Doi oameni de afaceri din Craiova au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afaceriştii au creat un circuit economic fraudulos în care au implicat două societăţi comerciale. Au înregistrat în evidenţa contabilă  operaţiuni fictive de achiziţii de deşeuri metalice şi lingouri, de la persoane juridice de tip „fantomă”. „Prin activitatea infracţională, desfăşurată în perioada septembrie 2013 – decembrie 2015, cei doi suspecţi au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 450.000 de lei”, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
 
Oamenii legii au mai stabilit că una dintre firme a intrat în insolvenţă, însă afaceriştii şi-au continuat activitatea. 
 
Inculpaţii au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia. Astăzi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările