Afaceri cu flori de soc. Activitatea cu investiţii minime, în care obţii un profit de două ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Marinescu s-a gândit să dezvolte o afacere cu plante de soc
Adriana Marinescu s-a gândit să dezvolte o afacere cu plante de soc

Adriana Marinescu, din comuna doljeană Celaru, s-a hotărât să înceapă o afacere bazată pe siropul pe soc. Olteanca s-a calificat în meseria de lucrător în fabricarea conservelor din legume şi fructe, în cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan - regiunea Sud Vest Oltenia.

Adriana Marinescu şi-a dat seama de potenţialul unei afaceri cu socată, aşa că s-a înscris la cursurile «Anotimpuri la borcan», iar acum se poate lăuda cu o diplomă în domeniu. „Copiii mei au crescut şi îmi doream foarte mult să îmi găsesc o nouă ocupaţie care să îmi aducă nişte bani în plus. Cum experienţă nu am, şansele de a-mi găsi un loc de muncă erau destul de mici. De când m-am înscris la cursurile «Anotimpuri la borcan» mă simt mai pregătită pentru cerinţele actuale. Dar şi mai important, mă simt pregătită să îmi deschid o afacere în domeniul conservelor. Din soc nu se face numai socată. Din flori se poate face şi sirop pentru iarnă, iar din fructe eu prepar o dulceaţă minunată, care cred că s-ar vinde foarte bine. Nu am văzut până acum aşa ceva pe piaţă”, a povestit doljeanca.

Doljeanca a povestut că la cursurile pe care le-a urmata reuşit să îşi complecteze cunoştinţele în domeniul conservării fructelor şi legumelor, a învăţat să lucreze pe computer, să realizeze un plan de afaceri şi un buget, dar şi să respecte regulile de igienă şi securitatea muncii.

Adriana Marinescu a declarat cu zâmbetul pe buze că socata este una dintre băuturile copilăriei. Este o plantă amară, iute şi răcoritoare. Scade temperatura, reduce inflamaţiile, calmează iritaţiile şi are proprietăţi diuretice.

Socată, reţetă: Pentru a prepara socata aveti devoie de 10 flori mari de soc (cam cât palma), 10 litri de apă, 3 lămâi, 1 kg de zahăr  şi 10 boabe de orez, pentru fermentaţie.

Mod de preparare: cele zece flori de soc se pun într-un borcan, se adaugă apa şi lămaile tăiate felii. Borcanul se acoperă şi se lasă o zi, iar a  doua zi se pune zahărul şi boabele de orez şi se mestecă bine, se lasă la fermentat încă trei zile.

Un kilogram de soc se vinde în Marea Britanie cu 45 eurocenţi, iar planta înfloreşte la sfâşitul lunii mai. Anul trecut în opt ore o singură persoană a reuşit într-o zi să culeagă 48 de kilograme. Este o afacere în care obţii profit de două ori mai mare, iar investiţia este una minimcă. Socul merge foarte bine la export, a spus Ion Dumitru, agricultor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite