Ţicleanu a debutat pe fals la Universitatea Craiova!

Fostul preşedinte al Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, care astăzi a împlinit 67 de ani, a dezvăluit cum a ajuns la Universitatea, ca jucător, actualul antrenor Aurel Ţicleanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stroe şi-a amintit că, pentru a-l vedea la lucru pe Ţicleanu, atunci un junior de 17 ani, a trebuit să-l bage în echipă pe carnetul altui jucător.

Ţicleanu a fost ultimul jucător adus la Craiova Maxima, în 1976, după ce Teaşcă a fost instalat ca antrenor la Universitatea. L-am adus de la Metalurgistul Sadu, din Divizia C, dar nu întâmplător. Aveam un sistem de informaţii divers şi pe Ţicleanu mi l-a semnalat fostul lui antrenor de la piticii Corvinului Hunedoara, Pătraşcu. L-am urmărit într-un joc acasă, la Sadu, apoi Metalurgistul a jucat cu Constructorul Craiova şi iarăşi l-am urmărit. M-am convins că are calităţi şi atunci i-am luat pe Tică Oţet (antrenor principal al echipei de tineret) şi pe Titi Deliu (secund la echipa mare) să-l vedem într-un joc la Sadu. Şi ei au apreciat unele calităţi ale juniorului de 17 ani, Aurel Ţicleanu. Atunci am demarat acţiunea de a-l transfera la Craiova“, a povestit Corneliu Stroe în cartea „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima“.

Primul joc în care Ţicleanu a evoluat la Universitatea (tineret) a fost, într-adevăr, unul în care a fost folosit, pe fals, sub alt nume! De ce am ales această soluţie oarecum riscantă? Nu era perioadă de transferări şi atunci, pentru a-i vedea calităţile într-un joc oficial al tineretului Universităţii (Oţet era antrenor), am ales soluţia asta“, a explicat Stroe (foto jos).


Era prin noiembrie 1976, i-am dat un telefon lui Ţicleanu la Sadu şi am stabilit cu el să aştepte în şosea, la Sadu, autobuzul cu care ambele loturi ale Universităţii (cel mare şi cel de tineret) se deplasau la Petroşani pentru un meci oficial de campionat. Teaşcă - aflat în autobuz - nu ştia de Ţicleanu, nici de intenţia mea de a-l lua de pe şosea şi de a-l introduce apoi, pe fals, în echipa de tineret. Când ne-am apropiat de locul întâlnirii cu Ţicleanu, i-am spus şoferului Ghiţă: «Opreşte să-l luăm şi pe ăsta!». Teaşcă a sărit ca ars: «Ce faci, domn’e, iei oameni la ocazie?!». Le-am explicat apoi despre ce este vorba. Şi aşa, la acel meci de la Petroşani, l-am «debutat» pe Ţicleanu la Universitatea, dar el a jucat pe carnetul altui jucător, nu-i mai ţin minte numele“, a dezvăluit Corneliu Andrei Stroe.


Ulterior, Aurel Ţicleanu (foto sus) a debutat la Craiova în 1976, într-un meci de Cupa României, iar în campionat în primăvara anului 1977, la Hunedoara (judeţ în care s-a născut), într-un joc cu Corvinul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările