Ştefan Popa Popa's rămâne fără încă un titlu de onoare. Ce drepturi i-au retras craiovenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul anilor, caricaturistul Ştefan Popa Popa's a fost numit cetăţean de onoare în 26 de localităţi din România. Artistul mai rămâne cu 24, după ce municipalităţile din Slatina şi Craiova au hotărât să-i retragă titlurile decernate.

În şedinţa ordinară de joi, 25 iulie, a Consiliului Local al Craiovei se va propune retragerea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului caricaturistului Ştefan Popa Popa's, ca urmare a afirmaţiilor făcute recent de acesta în mass-media, care au adus atingere imaginii oraşului şi cetăţenilor săi.

“Craiova a fost şi este, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante oraşe ale României, iar faptul că locuitorii acestui mare municipiu aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceştia profesează. Astfel de declaraţii denigratoare, susţinute cu atâta vehemenţă în spaţiul public de domnul Ştefan Popa Popa's, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenţii culturale şi care este reprezentantul unui oraş cosmopolit cum este Timişoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova. Odată ce a acceptat acest titlu în 2005, dl. Ştefan Popa Popa's a devenit, la rândul dânsului, un ambasador al oltenilor, al craiovenilor care i-au conferit această distincţie. În calitate de Primar al Municipiului Craiova, susţin iniţiativa consilierilor PSD şi a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online şi au cerut insistent retragerea titlului de Cetăţean de Onoare conferit domnului Ştefan Popa Popa's în anul 2005. Pe această cale, ţin să îi reamintesc domnului Ştefan Popa Popa's că oraşul Craiova a reprezentat, de-a lungul anilor, un punct de referinţă în făurirea României şi a dat numeroase personalităţi recunoscute atât în plan naţional cât şi internaţional”, a scris Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova, pe pagina sa de facebook.

Conform regulamentului emis de Primăria Craiova, „titlul de "Cetăţean de Onoare" al municipiului reprezintă CEA MAI ÎNALTĂ DISTINCŢIE acordată unor cetăţeni romăni sau străini. Şi acelaşi Regulament prevede şi drepturile pe care le are un cetăţean de onoare la Craiova: ”dreptul de a purta insigna pe baza brevetului; înscrierea în CARTEA DE ONOARE a municipiului;  accesul gratuit la instituţiile social-culturale şi locurile publice, pe raza municipiului Craiova; accesul gratuit la toate spectacolele şi manifestările ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive de pe raza teritoriala a municipiului Craiova la care Primăria municipiului Craiova este organizator;  participarea la sesiunile solemne ale Consiliului Local, atunci când se adresează o asemenea invitaţie; acceptarea prezentei la unele acţiuni care vizează interesele fundamentale ale comunităţii şi sprijinirea soluţionării unor probleme care ţin de propria competenţă şi capacitate profesională; furnizare unor informaţii importante, transmise pe adresa executivului, în ce priveşte eventualele modificări ale statutului personal, în principal de ordin socio-profesional, care pot îmbogăţi sursa bibliografică a personalităţii în cauză; afirmarea direct sau în scris a unor idei şi iniţiative de natură să contribuie la adoptarea unor măsuri in planul dezvoltării durabile a localităţii şi al amplificării şi diversificării agendei cetăţeneşti”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite