Şapte romi din Craiova, arestaţi în Austria. Membrii grupării au ucis în bătaie un bătrân şi au violat o pensionară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Austria a arestat şapte romi din Craiova, acuzaţi că au comis mai multe jafuri violente în Austria, Germania şi Elveţia. Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani şi sunt rude.

Membrii grupului infracţional au intrat pe data de 28 iunie în casa unui bătrân de 72 de ani, căruia i-au provocat multipe facturi faciale şi i-au rupt mai multe oase. Romii l-au închis împreună cu soţia în dormitor şi au furat suma de 2.000 de euro şi mai multe bijuterii.

Romii nu s-au oprit aici, iar pe data de 18 iulie, în Puchberg am Schneeberg, Districtul Neunkirchen, Austria, au intrat în casa unui bărbat de 69 de ani, pe care l-au lovit cu pumnii şi l-au ameninţat cu un cuţit.

Inculpaţii au comis a treia spargere pe data de 26 august în Strengberg, Districtul Amstetten. Au lovit cu o bâtă de lemn o femie de 72 de ani şi au încercat să o sufoce. Cinci zile mai târziu au intrat au intrat în casă peste o femeie de 58 de ani, cu dizabilităţi psihice, şi mama acesteia de 83 de ani. Victimele au fost bătut pentru suma de 30 de euro.

Au omorât în bătaie un bătrân

La începutul lunii septembrie au ajuns în cantonul elveţian Zürich, unde au intrat în casa unei pensionare de 78 de ani, pe care au violat-o şi au legat-o de un scaun. Au furat trei monede de aur şi câţiva franci.

Pe data de 8 septembrie au ajuns în apropiere de Munchen, în Germania. Au intrat în locuinţa unui pensionar de 72 de ani şi soţia acestuia. Membrii grupului infracţional l-au bătut pe bătrân, iar când au plecat i-au închis pe cei doi soţi într-o încăpere, fără ferestre. Au fost găsiţi două zile mai târziu, de către băiatul care livra ziarele. Bărbatul era mort, iar femeia era în stare gravă.
      
Presa din Germania a scris că victime au fost persoane în vârstă, lipsite de apărare, care erau ameninţate, bătute şi maltratate. Pe numele inculpaţilor a fost emis mandate de arestare, iar aceştia vor fi transferaţi în Germania.  
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite