Elena Udrea îi cere Olguţei Vasilescu daune de 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul dintre Elena Udrea şi Olguţa Vasilescu s-ar putea disputa la instanţele craiovene. Avocatul Liei Olguţa Vasilescu a cerut, joi, la Judecătoria Sectorului 5, unde se judecă procesul în care ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea a dat-o în judecată pe Vasilescu pentru afirmaţiile făcute în legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, ca procesul să se judece la Craiova.

Astfel, avocatul Olguţei Vasilescu a invocat în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 excepţia necompetenţei teritoriale a acestei instanţe, susţinând că procesul trebuie să fie judecat la Craiova, unde clienta sa are domiciliul, relatează Realitatea.net. Apărătorul a susţinut că, deşi Vasilescu este senator şi îşi desfăşoară activitatea la Parlamentul României, care este în raza teritorială a Sectorului 5, afirmaţiile pe care Udrea le contestă au fost făcute la două televiziuni, care sunt în Sectorul 1.


Reprezentantul senatorului PSD a cerut ca instanţa să îşi decline competenţa în favoarea Judecătoriei Craiova. De cealaltă parte, avocatul Elenei Udrea a cerut respingerea excepţiei, susţinând că Lia Olguţa Vasilescu este parlamentar de aproximativ 12 ani şi îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 5 al Capitalei. Totodată, reprezentantul ministrului Dezvoltării a adăugat că, deşi afirmaţiile legate de arestarea lui Antonie Solomon au fost făcute la televiziune, Vasilescu le-a repetat şi în Parlament, cu ocazia unui interviu.

Instanţa urmează să decidă dacă va continua să judece dosarul sau dacă îşi va declina competenţa în favoarea Judecătoriei Craiova. Elena Udrea a anunţat, în luna martie, că a dat-o în judecată pe Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmaţiilor acesteia că ministrul Dezvoltării şi Turismului ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, şi cere daune de 100.000 de lei, sumă care va merge la o fundaţie pentru drepturile ziariştilor.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite