În judeţul Dolj şi morţii primesc card de sănătate

În judeţul Dolj şi morţii primesc card de sănătate

Au fost eliberate carduri de sănătate pe numele unor persoane decedate

50 de carduri de sănătate au fost emise în judeţul Dolj pe numele unor persoane decedate. Conducerea CAS a declarat că baza de date a fost făcută de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rudele unei femei decedate din anul 1997 din comuna doljeană Măceşu de Jos au primit în urmă cu câteva zile un card de sănătate pe numele acesteia.

Peste 450.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite în judeţul Dolj. Acestea nu pot fi folosite pentru că medicii nu şi-au cumpărat cititoare.

Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie, iar asigura-tul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va be-neficia de servicii medicale. Pe document se va regăsi ataşat întregul istoric medical al pacientului.

Distribuirea cardurilor de sănătate în judeţul Dolj a început din data de 23 septembrie. Documentul va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate.

Cardul  va fi folosit atât  in situaţii de urgenţă, dar şi la consultaţiile medicale de rutină. Medicii au declarat că nu este normal să plătească din banii proprii cititoarele de carduri, care nu se ştie exact cât vor costa.

50 de carduri de sănătate au fost emise în Dolj pe numele unor persoane decedate.   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: