Craiova: Ministrul Blaga îl consideră vinovat pe procuror pentru că nu ştia de înregistrările cu bătrânul omorât în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul este la fel de vinovat ca şi poliţiştii care s-au ocupat de cazul tânărului care l-a lovit pe bătrînul de la Craiova pe trecerea de pietoni. Este opinia ministrului de Interne, Vasile Blaga.

"Procurorul e cel care conduce ancheta. Ce l-a împiedicat pe procuror să ia acele imagini din intersecţie? Sigur că este şi vina poliţiştilor, era datoria amândurora să apeleze din timp la acele imagini. Cu siguranţă vor fi sancţionaţi şi poliţiştii, dar nu este corect ca vina să se arunce tot timpul pe poliţie. Repet, procurorul ce a aşteptat?", a declarat ministrul Vasile Blaga citat de Antena3.

Acesta spune că magistratul trebuia să ştie de existenţa unor imagini ale incidentului, filmate de camerele de supraveghere. Ministrul de Interne susţine că şi procurorul care a instrumentat cazul are partea sa de vină pentru că poliţiştii nu au găsit imaginile filmate de camerele de supraveghere la incidentul de la Craiova.

Între timp, şoferul bătăuş, Cosmin Drăgan (22 de ani) rămâne după gratii. Decizia a fost luată, vineri, de magistraţii Tribunalului Dolj. În faţa magistraţilor, şoferul a recunoscut că l-a lovit pe bătrân până ce acesta şi-a pierdut cunoştinţa pentru faptul că acesta l-ar fi provocat. Argumentele lui nu i-au convins pe magistraţi care l-au trimis înapoi în arest.

Cosmin Drăgan a fost reţinut marţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. El este cercerat şi pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă procurorii nu au stabilit încă o legătură de cauzalitate între loviturile primite de bătrân şi moartea acestuia.

În urmă cu o săptămână, tânărul l-a agresat pe Pavel Rentea, în vârstă de 62 ani, pe care l-a lovit de mai multe ori cu pumnii pentru că mergea prea încet pe o trecere de pietoni. Bătrînul a murit la spital.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite