12.000 de euro - Circuitul şpăgii între penitenciar şi instanţe, demascat la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova au dispus astăzi trimiterea în judecată a avocatei Niculina Simona Filip şi a agentului Ion Măceşanu de la penitenciarul Craiova, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, respectiv complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, la data de 18 decembrie 2009, Niculina Simona Filip, avocat în cadrul Baroului Dolj, a pretins de la un denunţător suma de 10.000 euro din care 3.000 de euro reprezentând onorariul său şi 7.000 euro pentru a-i remite magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Craiova şi Tribunalului Dolj

Citiți și: Focşani: 1.200 de dosare pentru un singur magistrat


pentru a-i determina să dispună punerea în libertate sub control judiciar şi pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti favorabile denunţătorului într-un dosar penal în care acesta fusese trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

De asemenea, la data de 5 ianuarie 2010, avocata Filip a mai pretins şi suma de 2.000 euro, afirmând că are influenţă asupra procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova pentru a-i determina să nu declare apel în dosarul denunţătorului.

Complice, un agent de la Penitenciarul Craiova


“La data de 21 decembrie 2009, inculpata a primit de la denunţător, prin intermediul unui investigator cu identitate reală autorizat de procurori, suma de 3.000 euro, iar la data de 8 ianuarie 2010, în baza înţelegerii avute de inculpată cu denunţătorul, aceasta a mai primit suma de 7.000 euro, fiind prinsă în flagrant delict”, potrivit DNA.


În demersul său, Niculina Simona Filip a fost sprijinită de Ion Măceşanu, agent în cadrul Penitenciarului Craiova, care, în schimbul sumei de 1.000 de euro, a intermediat relaţia dintre denunţător şi inculpată, prezentând-o pe aceasta ca fiind un avocat cu influenţă printre judecătorii şi procurorii din municipiul Craiova, asigurându-l că inculpata poate obţine punerea sa în libertate.


Sechestru pe contul bancar al avocatei


La data de 9 ianuarie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei pe o perioadă de 24 de ore şi în aceeaşi zi, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă a acesteia pe o perioadă de 15 zile, măsură ce a fost prelungită ulterior de către aceeaşi instanţă.


Pentru ca instanţa să dispună confiscarea sumei de 3.000 de euro primită de inculpată la data de 21.12.2009, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani aflaţi în contul bancar al inculpatei. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite