Zully Mustafa scrie duios pentru copii şi picant pentru adulţi

Zully Mustafa scrie duios pentru copii şi picant pentru adulţi

Autoarea este foarte populara pe Internet

Tânăra autoare din Medgidia s-a făcut cunoscută mai ales de internauţi prin stilul său acid şi amuzant. Drumul de la literatură pentru copii la proza erotică nu a fost unul sinuos pentru Zully Mustafa. Adoră să le spună poveşti copiilor, dar portretizează dragostea fizică dintre doi oameni aceeaşi plăcere.

Ştiri pe aceeaşi temă

A absolvit Liceul Pedagogic din Constanţa şi a început să scrie la 19 ani, ca reporter la ziarul Telegraf. De atunci a fost scenarist, actriţă, învăţător, profesor, redactor, editor şi redactor-şef. Printre cărţile sale se numără „Legendele apelor“, „Balada căpşunilor fără culoare“, „Strugurii s-au copt în lipsa ei“ şi „Nopţi orientale“. Este cunoscută mai ales în mediul virtual, unde scrie pe www.zuleiha.wordpress.com/ şi www.mala-hierba.com.

Aventura literaturii pentru copii

După şase ani petrecuţi la catedră, a realizat că, oricât ar iubi copiii, profesia de dascăl nu o mai împlinea. „După șase ani de învățământ mi-am dat seama că lucrurile se vor degrada din ce în ce mai mult, că statutul profesorilor e din ce în ce mai jalnic, iar eu îmi doream să scriu la modul profesionist. Așa că am ales să le scriu povești copiilor. Dar aventura asta începuse deja mult înainte, încă de cînd eram în liceu și la practica pedagogică pe care o făceam în diverse școli, le spuneam povești copiilor, în care personajele erau chiar ei. Primii mei cititori au fost elevii mei“.

„Aș scrie o carte de aventuri pentru adolescenți“

Pofta pentru proza erotică i-a fost stârnită de articolele pe care le scria  pentru revista Unica, într-o rubrică destinată „gospodinelor cu vise erotice“.   „M-am apucat să inventez tot felul de fantasmagorii erotice pentru ele, dar și pentru mine, să văd dacă sunt în stare să merg și pe domeniul acesta. Nu cred că mi se potrivește literatura erotică, dar știu acum că pot să scriu și astfel, dar un voi fi niciodată o Anais Nin a literaturii românești, de asta sunt sigură. Acum mă preocupă mai mult alte subiecte, am alte provocări în minte. De pildă aș scrie o carte de aventuri pentru adolescenți, pe ei, sărmanii, nu prea îi bagă în seamă nimeni“.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: