Zeci de pescăruşi mor pe litoral din cauza holerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi pescăruşi din specia Larus Cachinnans sunt găsiţi paralizaţi pe litoral. Specialiştii spun că este vorba despre o epizootie cu un agent patogen transmisibil numai între pescăruși.

De la mijlocul lunii iunie şi până în prezent au fost semnalate peste 260 de cazuri de pescăruşi căzuţi la pământ, care nu mai puteau să zboare.

„Agentul patogen ajunge la o concentraţie atât de mare, încât toxinele eliberate afectează sistemul nervos central al pescăruşilor, ceea ce duce la paralizie“, explică biologul Răzvan Popescu Mirceni, preşedintele Oceanic Club.

Mai întâi paralizează picioarele, apoi aripile şi nu mai pot să zboare. El a mai spus că este o formă de holeră, transmisibilă numai la pescăruşii din aceeaşi specie, în acest caz Larus Cachinnans. Nu sunt afectate alte specii de pescăruşi, păsări sau mamifere.

„Când sunt paralizați se află practic în stadiul terminal al bolii și nu prea mai avem ce le face. Preluăm cazurile din apropiere de Constanța, dar nu ne mai permitem financiar să ne ducem după pescăruși în afara acestui perimetru“, a mai spus Popescu Mirceni.

Dacă s-a instalat paralizia, specialiştii nu mai pot face nimic pentru a recupera păsările.

Citeşte în  de mâine ce tratament este aplicat pentru salvarea animalelor!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite