Zeci de percheziţii efectuate la o grupare de traficanţi de droguri ce acţiona pe litoral

Zeci de percheziţii efectuate la o grupare de traficanţi de droguri ce acţiona pe litoral

Poliţişti la percheziţii - foto: Arhivă

Gruparea a fost constituită iniţial de 9 persoane, apoi au aderat la ea mai mult de 50 de traficanţi. Poliţia a descins la 69 de adrese.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. -  S.T. Constanţa, au demarat acţiunea „OMAHA”, care vizează un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive noi şi spălare de bani, care ar fi acţionat în judeţul Constanţa.

În această dimineaţă au fost puse în executare 69 de mandate de percheziţie domiciliară, urmând a fi conduse pentru audieri 111 persoane, iar, după finalizarea activităţilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanţa va dispune măsurile legale.  

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 şi până în prezent, grupul infracţional organizat, constituit iniţial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acţionat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea şi punerea în vânzare a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea ar fi acţionat în municipiul Constanţa, dar şi în zona sudică a litoralului, respectiv localităţile Eforie, Techirghiol, Tuzla şi municipiul Mangalia”, transmite IPJ Constanţa.

Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obţinut 1.292.355 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La operaţiune, participă poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, precum şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa.

Citeşte şi:

Amenzi date în prima noapte de restricţii, la Constanţa. Iată declaraţia care trebuie completată

BMW-ul Elenei Băsescu, ridicat de Poliţia Locală Constanţa. S-a întâmplat în prima zi de campanie electorală

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările