Zeci de marinari români, pe nave aflate în China. De teama coronavirus, trei navigatori au fost repatriaţi

Zeci de marinari români, pe nave aflate în China. De teama coronavirus, trei navigatori au fost repatriaţi

40 de marinari români se află în porturi din China                               FOTO: marinetraffic

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) recomandă tuturor navigatorilor să aplice măsurile de protecţie pe toată perioada cât nava lor se află într-un port din China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei navigatori au ajuns în România în seara de 1 februarie, după ce au cerut să fie repatriaţi de pe navele aflate în porturi din China.

„Aceştia sunt sănătoşi şi nu au întâmpinat probleme pe timpul călătoriei spre România. Săptămâna viitoare sperăm să îl putem repatria şi pe celălalt navigator care a cerut repatrierea. În jurul porturile maritime ale Chinei nu s-au raportat situaţii de îmbolnăvire cu NCoV”, transmite Sindicatul Liber al navigatorilor (SLN).

Conform sindicaliştilor, pe nave, în diverse şantiere din China, se află peste 40 de navigatori români. „O situaţie exactă ar avea Autoritatea Năvală Română, dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat”, spun cei de la SLN.

SLN recomandă navigatorilor români care se află pe nave ce se îndreaptă către porturile chinezeşti pentru operare să ia măsurile de protecţie adecvată şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de îmbolnăvire.

MAE şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei. OMS nu recomandă închiderea graniţelor Chinei.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a înfiinţat o celulă de criză şi are telefonul de urgenţă ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membri de sindicat.

Sindicatul Liber al Navigatorilor recomandă tuturor navigatorilor să aplice măsurile de protecţie pe tot timpul cât nava lor se află în orice port din China sau în cazul repatrierii, pe toată durata călătoriei până în România, indiferent de ţară din care se produce repatrierea.

Pe aceeaşi temă:

Descoperirea înfiorătoare făcută de scafandri la nava pe care au murit 14.000 de oi. Punţile secrete unde au fost înghesuite alte câteva mii de animale

Firul evenimentelor în cazul epidemiei de coronavirus. Autorităţile chineze au păstrat tăcerea în momentele critice, timp de o lună

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: