UPDATE FOTO Yachtul naufragiat lângă portul Tomis a fost dezeşuat

UPDATE FOTO Yachtul naufragiat lângă portul Tomis a fost dezeşuat

Yachtul "Laura" a naufragiat la intrarea în Portul Tomis a fost dezeşuat. Foto: Facebook

Un yacht de mici dimensiuni a eşuat noaptea trecută pe digul din apropierea Comandamentului Forţelor Navale. Singura persoană de la bord, un cetăţean german a ajuns la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Yachtul a fost dezeşuat la ora 12:30. Mai multe persoane l-au legat cu chingi şi apoi a fost ridicat din apă cu ajutorul unei macarale.

Incidentul a avut loc noaptea trecută după ora 2:20. Yachtul "Laura" sub pavilion Germania venea de la Sulina condus de cetăţeanul neamţ Hans Fritze Joachim.
 
Navigatorul solitar a cerut aprobarea să intre în Portul Constanţa, dar i s-a raspuns că nu există facilităţi pentru veliere şi a fost îndrumat către Portul Tomis. Autorităţile româneşti au omis să-i spună şi ca zona de lângă Comandamentul Forţelor Navale apa este mică si sunt multe stânci. Ambarcaţiunea s-a lovit de pietre şi a făcut doua găuri de apă.
 
Atât Garda de Coastă cît şi Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au încercat să intervină cu ambarcaţiuni, dar apa era prea mică, aşa ca doi civili au ajuns la cetăţeanul german cu o barcă de mici dimensiuni şi l-au adus la mal.
 
Conducătorul yachtului avea tensiunea crescută în urma unui atac de panică şi a fost dus la Spitalul de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale.
 
Yachtul a rămas în locul unde a eşuat şi urmează sa fie scos de acolo de către angajaţii ARSVOM. Totodată Căpitania Constanţa va declanşa o anchetă în acest caz.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările