Viorica Dăncilă, despre cazul fetiţei din Baia de Aramă: „Nu trebuie să se joace nimeni cu sentimentele copilului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO. gov.ro
FOTO. gov.ro

Viorica Dăncilă a avut o primă reacţie în cazul fetiţei din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care ar fi fost bruscată de către procurorul de caz. Premierul spune că luni va avea un raport complet pe masă.

Prezentă la Neptun, la o întâlnire cu liderii PSD, Viorica Dăncilă a făcut primele declaraţii în cazul fetiţei de 8 ani ce se afla în plasament la o familie din Baia de Aramă. Copila a fost adoptată de o familie de români din SUA., iar vineri, 21 iunie, forţele de ordine, coordonate de un procuror, au mers la acea locuinţă pentru a ridica fetiţa.

„Luni am cerut să am toate detaliile la birou şi să vedem care e situaţia reală. Aş ruga pe toţi factorii politici, indiferent de partid, să nu facă o miză politică din sentimentele unui copil”, a spus premierul.

De asemenea, Viorica Dăncilă a făcut referire la viaţa personală, spunând că „înţelege foarte bine” situaţia deoarece şi ea a trecut print aşa ceva. „Eu însămi am trecut prin acest lucru şi cred că nu e drept ca atunci când vorbim despre un copil să avem argumente politice. Cred că fiecare dintre noi are anumite sentimente şi trebuie să se implice.

Eu vorbesc acum nu ca premier, nu ca lider al unui partid, vorbesc ca mamă. Şi cred că toţi ar trebui să ne gândim că suntem părinţi şi că acest lucru s-ar fi putut întâmpla cu copilul nostru. Ce am fi simţit atunci? E vorba de un copil. Cu sentimentele copilului nu trebuie să se joace nimeni”.

Premierul a mai spus că până luni fetiţa va primi consiliere psihologică şi că se aşteaptă ca şi Inspecţia Judiciară să facă o anchetă în acest caz.
 

Pe aceeaşi temă:

Cum se apără procurorul acuzat că a bruscat fetiţa dată spre adopţie unei familii din SUA: „Nu am tras de copil, l-am atins uşor şi i-am vorbit calm“

Protecţia Copilului Mehedinţi spune că nu a fost informată despre preluarea fetiţei de la Baia de Aramă

Motivele invocate de către procuror în cazul fetiţei luate cu mascaţii pentru a fi dată spre adopţie unei familii din SUA

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite