Vinerea turbată pe litoral. Mai multe accidente rutiere petrecute în acelaşi loc, în aceeaşi zi, din aceeaşi cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La descarcerea unei victime dintr-un accident rutier pe şosea Sursa ISU Constanţa
La descarcerea unei victime dintr-un accident rutier pe şosea Sursa ISU Constanţa

Un accident soldat cu avarierea a trei maşini şi rănirea a patru oameni a avut loc pe şoseaua Constanţa-Mangalia. În acelaşi loc, în dreptul staţiei Peco de la Neptun, s-a mai petrecut un accident cu câteva ore înainte.

Din primele informaţii, autoturismul Chevrolet venea pe banda a doua, dinspre Mangalia către Constanţa, şi a oprit neregulamentar cu intenţie de a vira stânga. În acel moment a fost acroşat de autoturismul marca BMW.

Din impact, Chevrolet-ul a fost proiectat pe contrasens intrând frontal într-o maşină Ford care circula regulamentar. 

O femeie a rămas încarcerată şi a putut fi scoasă doar cu ajutorul pompierilor. Alte trei victime au fost transportate la spital cu ambulanţele SMURD.

„Astăzi, în jurul orei 18.50, un bărbat de 32 de ani a condus un autoturism pe DN 39, dinspre Mangalia către Constanţa şi, ajungând la kilometru 37 + 700 m, din cauza nepăstrării distanţei în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism condus de o femeie de 25 de ani, care a oprit pe a doua bandă cu intenţia de a efectua manevra de întoarcere peste marcajul dublu continuu.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în  coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens opus pe a doua bandă. După producerea impactului, cel de-al treilea autoturism a fost proiectat către dreapta, unde a intrat în coliziune cu un scuar din beton de la intrarea în benzinărie.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a soferiţei de 25 de ani, precum şi vătămarea uşoară a primului conducător auto, a celui de-al treilea conducător auto şi a unei femei de 43 de ani, pasageră în cel de-al treilea autoturism“, a transmis Poliţia Constanţa. 

Şoferiţa de 25 ani a murit la Spitalul de Urgenţă, puţin după miezul nopţii. 

În acelaşi loc, cu câteva ore înainte, la ora 12.25, un bărbat de 63 de ani a condus un autoturism, în incinta benzinăriei de pe DN39 Constanţa-Mangalia. Ajungând la ieşirea din incintă, el a efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, către Constanţa şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de o femeie, de 20 de ani, pe prima bandă, dinspre Mangalia către Constanţa. Şoferiţa a fost rănită uşor. 

Accidentul de la prânz Sursa IPJ Constanţa 

Imagine indisponibilă

Accidentul de seară de la PECO Neptun Sursa IPJ Constanţa

Imagine indisponibilă

Alte două accidente trase la indigo, produse în acelaşi loc, s-au întâmplat tot vineri, 12 iulie, pe o stradă din Constanţa. Un al treilea accident s-a petrecut, după exact 24 ore, tot pe aceeaşi stradă - o maşină s-a răsturnat. 

Accidentele s-au petrecut pe strada Mihai Viteazu din Constanţa, zona cuprinsă între intersecţia cu Bulevardul Mamaia şi magazinul Tomis. Ambele au fost cauzate de neacordarea de prioritate.

Strada Mihai Viteazu a fost scena unui groaznic accident în luna martie, când o judecătoare a fost aruncată de pe motociclu în stâlpii metalici montaţi pe marginea trotuarului. Mihaela Şerban era judecătoare la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Constanţa, şi se afla împreună cu iubitul ei, un poliţist, pe un motociclu pe care-l conducea el, pe strada Constantin Brătescu. În momentul în care au ajuns la intersecţia străzilor Constantin Brătescu cu Mihai Viteazu, poliţistul nu a respectat indicatorul „Oprire“ şi a intrat în coliziune cu un taximetru Dacia şi cu un Volkswagen care circulau pe strada Mihai Viteazu din sensuri opuse.

Iată cum descrie Poliţia Constanţa că s-au întâmplat cele două accidente din noaptea de joi spre vineri, 11/12 iulie, la interval de doar 10 minute, la 500 metri distanţă unul de celălalt, din aceeaşi cauză:

„La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 00.30, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, a condus un autoturism pe strada Sarmisegetuza din municipiul Constanţa, dinspre bulevardul Tomis şi, ajungand la intersecţia cu strada Mihai Viteazul, din cauza nerespectării semnificaţiei indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 22 de ani, care se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre bulevardul Ferdinand către Mamaia. În urma coliziunii, primul autoturism s-a răsturnat în lateral pe trotuar. A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto şi a pasagerului dreapta-faţă din primul auto.

La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 00.40, un bărbat, de 18 ani, a condus un autoturism pe strada Dimitrie Bolintineanu din municipiul Constanţa, dinspre bulevardul Tomis şi ajungând la intersecţia cu strada Mihai Viteazul, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat, de 26 de ani, pe strada Mihai Viteazu, dinspre bulevardul Ferdinand către bulevardul Mamaia. A rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei dreapta spate din primul autoturism, în vârstă de 10 ani.“ 

Tot vineri, la Medgidia, un băiat de 16 ani a condus o maşină cu care a intrat într-un gard. Accidentul s-a soldat cu 4 victime. Două femei surprinse pe trotuar au fost rănite grav. Una a murit, cealaltă este în comă. Alte două persoane, un adult şi un minor, au suferit traumatisme. Şoferul a încercat să fugă, dar a fost prins. Poliţia a intervenit pentru aplanarea scandalului făcut de familiile victimelor. 

Pe aceeaşi temă: 

Accidente petrecute aproape simultan, pe aceeaşi stradă, din aceeaşi cauză

UPDATE Accident soldat cu 4 victime. O maşină condusă de un băiat de 16 ani s-a oprit în gard. Două femei de pe trotuar au murit

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite