VIDEO Vilă din cartierul Km 4-5, în flăcări

Incendiu de proporţii la o vilă din cartierul Km 4-5, Constanţa

Patru maşini de pompieri au intervenit la stingerea incendiului de pe strada Amurgului. Mansarda era plină de materiale combustibile, vântul sufla cu peste 70 km/h şi niciunul dintre hidranţii din zonă nu funcţiona.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu de proporţii a izbucnit în această dimineaţă la o vilă din cartierul Km 4-5. Casa este situată pe strada Amurgului nr. 71.

Flăcările au pornit de la mansarda locuinţei cu parter şi etajul 1. Acoperişul a fost cuprins de foc, fiind distrus. În mansardă erau depozitate materiale combustibile, ceea ce sporea pericolul unei explozii.

Pompierii au mai avut de luptat şi cu vântul foarte puternic, ce suflă cu viteză de peste 70 km/h. Exista riscul ca focul să se extindă la imobilele din jur.

„Mai mult, niciunul dintre hidranţii din zonă nu funcţiona, astfel că maşinile de intervenţie au fost nevoie să se realimenteze de la mari distanţe“, a precizat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Video

Patru autospeciale de pompieri au fost necesare pentru stingerea incediului. O autosanitară SMURD a asigurat asistenţa medicală la faţa locului, în caz că vreunul dintre membrii familiei sinistrate sau vreunul dintre pompieri ar fi avut nevoie de îngrijiri.

Mansarda a fost afectată de foc, dar flăcările nu s-au extins la nivelul inferior deoarece era separat de o placă turnată de beton.

Pompierii au decopertat acoperişul pentru a detecta alte focare de foc mocnit. Este în cercetare cauza incendiului: scurtcircuit sau sursă de foc nesupravegheat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: