VIDEO Ce zice Arhiepiscopia despre apariţia lui IPS Teodosie într-o reclamă a unui restaurant de parastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie
IPS Teodosie

Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului a reacţionat după ce ierarhul Tomisului a apărut într-o  o reclamă a unui restaurant de parastase.

„Referitor la apariţia IPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului,  într-o presupusă reclamă,  Arhiepiscopia face următoarele precizări:

Aşa cum şi IPS Teodosie spune în videoclipul respectiv,  este vorba de un spaţiu CONSACRAT EXCLUSIV slujirii parastaselor pe care credincioşii le solicită Bisericii. 

Acest spaţiu a fost pus gratuit la dispoziţia Bisericii, de către domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii şi teolog, ca fiind o anexă de tip trapeză a parohiei „Sf.  Mc Haralambie“ din apropiere. 

IPS Teodosie a binecuvântat acest spaţiu ca intrând în folosinţa parohiei respective, aşa cum unele parohii au centre sociale care au şi spaţii pentru parastase.  Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosinţă sau de închiriere al spaţiului respectiv, nici de o reclamă comercială la un spaţiu al Bisericii. 

În privinţa „clienţilor” şi „preţurilor” la care Bogdan Dumitru se referă, este vorba doar de serviciul de tip catering care, aşa cum se şi aude, este oferit suplimentar, LA CERERE, celor ce folosesc spaţiul respectiv. 

În concluzie,  IPS Teodosie nu are cum să facă reclamă comercială unui spaţiu al Bisericii“, conform unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei.

Conform publicaţiei Dobrogea Live, doi oameni de afaceri din Constanţa au lansat un „local de parastase” şi promit că vor veni în sprijinul clienţilor şi cu alte servicii precum pregătirea colivelor, capetelor sau colacilor. În cadrul reclamei, la un moment dat, apare şi ÎPS Teodosie care laudă iniţiativa privată.

„Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”, spune Teodosie, în cadrul clipului publicitar.

VIDEO DOBROGEA LIVE

Pe aceeaşi temă:

Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru împărtăşirea credincioşilor cu aceeaşi linguriţă. Ce spun procurorii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite