VIDEO Tradiţia de la Vama Veche. Ce trebuie să faci ca să te numeşti „vamaiot“

VIDEO Tradiţia de la Vama Veche. Ce trebuie să faci ca să te numeşti „vamaiot“

Răsărit de soare la Vama Veche Sursa Youtube Bogdan Mateiciuc

La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenul de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei.

Vamaioţii se întrec în a surprinde momentul glorios al răsăritului de soare din Marea Neagră, mai ales că stau toată noaptea pe plajă, dansând, cântând şi chefuind cu prietenii, cunoscuţi sau necunoscuţi.

Locul unde s-a împământenit această tradiţie este La Stuf, barul de pe plajă. Când soarele începe să apară de după linia orizontului începe să răsune acordurile unei celebre piese muzicale clasice - „Bolero“ de Maurice Ravel, renumită pentru ritmul şi apogeul său în forţă.

Inspiraţia asocierii ridicării soarelui pe bolta cerească cu muzica senzualităţii i-a aparţinut unui barman de la Stuf, Ovidiu, apoi a fost perpetuată de dj-ii de aici. „Nu eşti vamaiot până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche.

O selecţie de clipuri postate pe Youtube arată câteva dintre cele mai frumoase înregistrări ale răsăritului de soare pe Bolero. 

Pe aceeaşi temă: 

Proiect: Vama Veche declarată staţiune de interes local. „Vor fi numai beneficii“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: