VIDEO „This is Romania“, filmul fabulos ajuns în finala internaţională pentru „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări“

VIDEO „This is Romania“, filmul fabulos ajuns în finala internaţională pentru „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări“

Crucea de pe Caraiman, Munţii Bucegi Sursa This is Romania FOTO

Un video de promovare a României concurează alături de Islanda, Columbia, Maroc şi Croaţia la Categoria „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări“, pe renumita platformă AirVuz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clipul intitulat „This is Romania“ concurează la Categoria „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări“ la Airvuz Drone Video Awards 2017. Competiţia este organizată de cea mai răspândită platformă online, AirVūz, dedicată filmărilor cu drona.

Producţia înfăţişează peisaje spectaculoase din perspectiva unui explorator care cutreieră la pas munţii, oraşele, satele şi litoralul României. Imaginile de anvergură sunt completate de panorame realizate cu ajutorul dronei.

Realizatorii acestui filmuleţ cu durată de 2,20 minute sunt doi tineri buzoieni stabiliţi la Bucureşti, fraţii Silviu şi Bogdan Mustăţea.

Ambii - Silviu (32 ani) şi Bogdan (30 ani) - sunt ingineri specializaţi la Politehnica Bucureşti în ingineria şi managementul de sisteme tehnologice, dar au început să lucreze din studenţie în domeniul producţiei video. Acum au propria firmă, The Brothers M, ce are în portofoliu producţii de clipuri muzicale pentru trupe cunoscute, documentare de promovare turistică pentru diferite zone ale ţării etc. 

În 2017, fraţii Mustăţea au câştigat premiul la Categoria „Film turistic“ la Festivalul Internaţional din Film Riga 2017. „Man in nature“ poate fi văzut pe Vimeo şi cuprinde cadre din România. „România este ultimul loc din Europa unde mai poţi experimenta sălbăticia din natură. Asta a apreciat şi juriul de la Riga“, relatează Bogdan Mustăţea.

Clipul „This is Romania“ postat pe plaforma Airvuz este alcătuit din cadre filmate cu o dronă standard la Periboina, Jurilovca, Lacul Nebunu din Delta Dunării, Munţii Bucegi, cabana Mălăieşti (altitudine 1.720 metri) din Bucegi, castelul Bethlen Haller Jidvei - Cetatea de Baltă, Alba, apoi Sibiu Braşov, Cluj, Bucureşti etc. 

Acestea au fost strânse în decurs de 2 ani, în diverse proiecte, şi nu au mai fost folosite, de aceea Silviu şi Bogdan au făcut un video de promovare turistică, fără un scop anume. L-au postat pe canalul lor de pe AirVuz, iar de aici a fost selecţionat, dintre alte 33.000 clipuri, pentru competiţia AirVuz. „Are tranziţie de lumini, tehnici variate, personaje, peisaje... tot ce-i trebuie unui video de prezentare, în general“, au apreciat prezentatorii AirVuz. 

Clipul „This is Romania“ al fraţilor Mustăţea a fost declarat Clipul lunii martie 2017 pe AirVuz. Câştigătorii votaţi de comunitatea AirVuz vor fi anunţaţi la 4 februarie. Criteriile sunt calitatea imaginii, creativitate, originalitate.

Pentru categoria la care concurează România mai sunt producţii despre Islanda, Columbia, Maroc şi Croaţia. Sunt 11 categorii, premiile nu au fost încă anunţate, dar utilizatorii AirVuz care au creat conţinut pentru această platformă pot vota pentru „Cel mai bun video al anului“ care va fi premiat cu 1.000 dolari şi pentru „Cea mai bună fotografie a anului“ - premiu 500 dolari. 

 

Pe aceaaşi temă: 

VIDEO A fost lansat filmul de promovare al staţiunii Mamaia. Distracţia va fi cuvântul verii 2017

VIDEO Cum va fi promovată staţiunea Mamaia în 2017: „Aici dorinţele, chiar şi nerostite, devin realitate“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările