VIDEO Tentativă de înşelăciune prin telefon. Cum folosesc infractorii metoda „COVID-19”

VIDEO Tentativă de înşelăciune prin telefon. Cum folosesc infractorii metoda „COVID-19”

Femeia a spus Poliţiei tot ce s-a întâmplat                                             Captură video

În plină pandemie, infractorii au renunţat la metoda „accidentul” şi folosesc metoda „COVID-19” pentru a înşela persoane prin telefon.

Luni, 6 aprilie, în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 5 Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune.

Femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-şi seama ca a fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune.

VIDEO: IPJ Constanţa


Deşi, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoţional foarte mare asupra victimelor.

În acest context, poliţiştii constănţeni vă recomandă:

  • nu oferiţi niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
  • sesizaţi cea mai apropiată secţie de poliţie sau apelaţi 112 dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

Pe aceeaşi temă:

Sute de constănţeni au fost amendaţi pentru nerespectarea ordonanţelor militare

Supărarea unui preot vizitat în timpul slujbei de mai mulţi poliţişti: „De ce nu sunteţi în pieţe unde sunt aglomerări?“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: