VIDEO Suedeză îndrăgostită de un tânăr rom venit la cerşit. Filmul documentar despre povestea lor este lansat în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film documentar care prezintă povestea unui cuplu româno-suedez are premiera în această săptămână, în Suedia. „Josefin & Florin“ vorbeşte despre Florin, un tânăr rom venit la cerşit din România, care îşi întemeiază o familie cu Josefin, o suedeză care îşi creştea singură copiii.

Filmul documentar „Josefin & Florin“ vorbeşte despre povestea dintre Florin Şerban (26 ani), un rom din Oneşti venit în Suedia la cerşit, şi Josefin Karlsson, o suedeză care îşi creşte singură copiii. 

GALERIE FOTO CU IMAGINI DIN FILM

„Când Florin din România o înâlneşte pe suedeza Josefin în faţa unui magazin de alimente, cei doi se îndrăgostesc pe loc. Florin trăieşte din cerşit, iar Josefin este o mamă singură. Opt luni mai târziu, se căsătoresc şi se mută în micul sat Oskarström. Dar când presiunea din partea familiei lui Florin, aflată în România, devine prea mare, visul unei vieţi mai bune în Suedia pare o provocare, iar relaţia lor trece printr-o cumpănă. <Josefin şi Florin> este un portret intim al unei iubiri neaşteptate care pune la încercare normele culturale şi noţiuni despre cum ar trebui să trăiască o familie“, este prezentat filmul de către producătorii suedezi de la Mantaray Film şi de regizoarele Ellen Fiske şi Joanna Karlberg. 

„Josefin & Florin“ - un tânăr rom se însoară cu o suedeză Sursa Mantaray Film

Josefin & Florin - film documentar în Suedia despre un ţigan român însurat cu o suedeză Sursa Facebook Joanna Karlberg

„Toţi aşteaptă ceva de la mine. Nu mă simt bine când nu pot ajuta în casă“, se confesează Florin în documentar, prins între cei de acasă care îi cer bani întruna şi între familia cea nouă pe care trebuie s-o întreţină.

Documentarul are o durată de 75 minute, iar dialogurile sunt în suedeză, engleză şi română. 

„Josefin & Florin“ - un tânăr rom se însoară cu o suedeză Sursa Mantaray Film

Josefin & Florin - film documentar în Suedia despre un ţigan român însurat cu o suedeză Sursa Facebook Joanna Karlberg

„Anumite vizionări ale filmului în Suedia se fac în colaborare cu Amnesty International şi lanţul de cinematografe Folkets Bio, făcând parte din campania de susţinere a drepturilor omului pentru migranţii UE, intitulată <Şi noi suntem oameni>“, a declarat pentru „Adevărul“ Arina Stoenescu, traducătoarea filmului, membru în echipa de post-producţie a documentarului „Josefin & Florin“. 

Arina Stoenescu (50 ani) este artist plastic şi trăieşte de 32 ani în capitala Suediei, derulând proiecte de colaborare suedezo-române. „Filmul documentar <Josefin & Florin> este o poveste foarte interesantă şi un film bine făcut. Sper să ajungă şi la festivalurile de film din România“, spune românca din Suedia. 

Pe aceeaşi temă: 

Casa cu poveşti Harap Alb sau Disneyland de România. Locul în care basmele copilăriei prind viaţă

Campanie extremistă în Suedia la adresa cerşetorilor. O româncă a mobilizat comunitatea din Stockholm

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite