VIDEO Studentul la Medicină care explică manevre de prim-ajutor în limba romani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Lăcătuş, studentul care prezintă manevrele de resuscitare în limba romani FOTO Active Watch
Sorin Lăcătuş, studentul care prezintă manevrele de resuscitare în limba romani FOTO Active Watch

Un videoclip care vizează explicarea manevrelor de prim-ajutor în limba romani este prezentat de un student medicinist de etnie romă.

Clipul este realizat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, organizaţia pentru drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. 

„Vrei să salvezi o persoană rănită care pierde sânge. Cum faci asta?“, sună prezentarea clipului.

Procedura filmată în 2016 este prezentată în limba romani de Sorin Lăcătuş, student la acea vreme în anul al VI-lea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, Iaşi, bursier al Roma Health Scholarship Program.

Roma Health Scholarship Program este o iniţiativă Open Society Foundations şi Roma Education Fund care susţine dezvoltarea academică în domeniul medicinei a tinerilor romi.

Tutorialul a fost produs de ActiveWatch sub îndrumarea şi supravegherea SMURD, cu sprijinul Open Society Foundations.

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei este o organizaţie neguvernamentală, independenţa, nonprofit, membră a reţelei Reporteri fără Frontiere (Reporters without borders/ Reporters sans frontieres). 

„Organizaţia noastră a influenţat politicile UE faţă de România în perioadă de preaderare şi a intervenit activ în procesul legislativ pentru asigurarea libertăţii de exprimare şi accesului la informaţii. În domeniul educaţiei media, am generat modificări ale Curiculei preuniversitare şi universitare pentru promovarea unui nivel de competenţă a elevilor şi studenţilor indomeniul şi tehnicile media. De asemenea, ne-am remarcat prin programe care au vizat modificarea discursului public despre grupurile dezavantajate din România“, se prezintă ActiveWatch.  

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Cum să acorzi prim-ajutor unei victime inconştiente. Paşii simpli de făcut până vine ambulanţa chemată prin 112

VIDEO Salvarea copilului este în mâinile tale. Manevre de prim-ajutor necesare când micuţul are căile aeriene blocate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite