VIDEO Soluţia unei primării pentru descongestionarea traficului: „Trebuie să ne creştem copiii spunându-le că prima opţiune pentru transport este autobuzul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii Constanţei la semnarea actelor CT Bus SA Sursa Primăria Constanţa
Edilii Constanţei la semnarea actelor CT Bus SA Sursa Primăria Constanţa

CT Bus SA se numeşte de vineri, 1 noiembrie, Regia Autonomă Transport în Comun a Constanţei. Regia autonomă a devenit societate pe acţiuni, schimbarea formei juridice aducând şi o schimbare de nume.

CT Bus SA se numeşte de vineri, 1 noiembrie, Regia Autonomă Transport în Comun a Constanţei. Regia autonomă a devenit societate pe acţiuni, schimbarea formei juridice aducând şi o schimbare de nume.

„Deschidem un capitol nou, naştem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public de transport din regiunea de Sud Est. RATC avea autobuze Euro 2 si Euro 3 si o vechime de 15 ani, şoferi cu salarii de 1600 de lei, angajaţi şi clienţi nemultumiţi. 

Astăzi avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi, moderne, cu dotari maximale şi suntem în proceduri de achiziţie pentru 41 de autobuze electrice. Ţintim către cât mai multe rute şi vrem să investim în creşterea flotei pentru că ne dorim ca marea majoritate a constănţenilor şi turiştii să folosească transportul public. Trebuie să ne creştem copiii spunându-le că prima opţiune pentru transport este CT Bus!“, a declarat Decebal Făgădău, primarul Constanţei.

Edilii afirmă că noua societate CT Bus îşi propune să devină o companie modernă de transport, „cu rol determinant în ceea ce priveşte dezvoltarea mobilităţii cetăţenilor municipiului Constanţa şi nu numai“, iar scopul principal îl constituie „realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială şi teritorială şi care să asigure o bună calitate a vieţii în municipiul Constanţa“.

Primarul Decebal Făgădău a semnat cu acest prilej contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanţa şi CT Bus SA, iar vineri, 1 noiembrie, a acordat licenţele de traseu societăţii CT Bus SA.

„Este un proiect pe care primarUL Decebal Făgădău l-a început încă din prima zi de mandat şi iată că am reuşit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce priveşte sistemul de mobilitate din Constanţa şi în Zona Metropolitană.  Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o bună administrare a flotei de autobuze, e-ticketing, punctualitate şi cât mai mulţi călători, locuitori sau turişti“, a precizat Bogdan Niţă, directorul CT Bus SA.

La 10 octombrie 2018, Consiliul Local al municipiului Constanţa a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acţiuni cu denumirea CT BUS SA. După obţinerea tuturor avizelor şi aprobărilor, s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA şi atribuirea prin concesiune a contractului de delegare. 

Pe aceeaşi temă: 

Bursele de ajutor social, performanţă şi studiu pentru elevii din Constanţa au crescut. Care este mărirea obţinută

Apelul făcut de arhitecţii din România pentru Cazinoul din Constanţa: „Procedura de licitaţie este greşită“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite