VIDEO „Shogunul“ Călin Marinescu vorbeşte despre ascensiunea lui Traian Băsescu şi Securitate

VIDEO „Shogunul“ Călin Marinescu vorbeşte despre ascensiunea lui Traian Băsescu şi Securitate

Călin Marinescu, Shogunul Flotei româneşti FOTO Nautica TV

Călin Marinescu, cunoscutul Shogun al Flotei româneşti, a făcut precizări într-un interviu acordat unui canal TV online din Constanţa despre legătura preşedintelui Traian Băsescu cu Serviciile Secrete.

Vechi coleg cu Traian Băsescu la Navrom, Călin Marinescu aduce lămuriri în legătură cu statutul preferenţial al celui care avea să devină preşedintele României.

Eroul principal al dosarului Flota, Călin Marinescu - zis Shogunul, a acordat în premieră un interviu canalului TV online din Constanţa, Nautica TV. Personaj al cărui nume este indisolubil legat de Traian Băsescu, Shogunul a povestit de-a fir-a-păr istoria flotei comerciale româneşti.

Traian Băsescu a fost în anii `80 cel mai tânăr comandant de navă din flotă, iar ulterior a fost numit reprezentant al Navrom la Anvers - Belgia. Ascensiunea sa fulminantă a fost pusă de criticii preşedintelui pe seama legăturii cu Serviciile Secrete, Traian Băsescu fiind atacat constant pe tema apartenenţei la Securitate.

Shogunul spune însă altceva: „Traian Băsescu a fost avansat pe linie de partid, nu de Securitate“.

În interviul acordat Nautica TV, Călin Marinescu relatează că tatăl preşedintelui, Dumitru Băsescu, era un important ofiţer, nomenclaturist, cu funcţie de comandă politică a Armatei.

„Era activist de partid, nu simplu cadru militar. Era comandant politic al Armatei a treia sau a doua“, explică Shogunul referindu-se la împărţirea Armatei comuniste în 4 districte militare.

„Aşa că sunt convins că promovarea lui Traian Băsescu la Anvers nu a fost pe linie de Securitate, aşa cum mulţi susţin astăzi, ci a fost pe linie de partid“, a afirmat Călin Marinescu.

El a adăugat că Traian Băsescu a fost în relaţii proaste cu Securitatea. „La un an după ce plecase la Anvers, m-am trezit cu el la birou, la NAVROM, unde eram şef de Secţie III - la petroliere şi mineraliere - şi m-a întrebat dacă-l primesc înapoi comandant. «M-am certat cu ăştia», mi-a spus. Prin Anvers, Securitatea făcea nişte acţiuni mai mult sau mai puţin legale… containere cu băuturi, mă rog. Băsescu şi-a băgat nasul prin oalele lor şi l-au chemat în ţară, în ideea să-l detroneze de acolo. Probabil că pe filiera partidului s-a luat o hotărâre inversă. Ministrul Transporturilor i-a zis: „Ce cauţi în ţară? Eu sunt şeful tău. Mişcă înapoi la Anvers». În vara lui `89 a fost promovat şef la Inspectoratul Navigaţiei Civile“, spune Shogunul.

Tatăl lui Traian Băsescu a fost trecut în rezervă în anii `70, având gradul de colonel. Şeful statului este atacat constant pe tema apartenenţei sale la Serviciile Secrete. Băsescu a negat vehement calitatea de ofiţer în Serviciile Secrete, declarând public că deţine doar calitatea de ofiţer de Marină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările